Затверджено нові правила пожежної безпеки для автотранспортних підприємств


Затверджено нові  правила пожежної безпеки для автотранспортних підприємств

Організація заходів з пожежної безпеки суб’єктів господарювання покладається на керівників або уповноважених ними осіб

Мінінфраструктури наказом від 21.01.2015 № 11 затвердило нові Правила пожежної безпеки для підприємств та організацій автотранспорту.

Документом передбачено, що діяльність щодо забезпечення пожежної безпеки є складовою частиною виробничої та іншої діяльності посадових осіб та працівників суб’єкта господарювання. При цьому організація заходів з пожежної безпеки суб’єктів господарювання покладається на керівників або уповноважених ними осіб.

У випадках, передбачених законодавством, суб’єктом господарювання подається декларація відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.

Також наголошується, що всі види протипожежної техніки і протипожежного устаткування, які застосовують для запобігання пожежам та їх гасіння, повинні мати сертифікати. Надання послуг і виконання робіт протипожежного призначення суб’єкти господарювання здійснюють на підставі ліцензії.

У кожного суб’єкта господарювання з урахуванням ступеня пожежної небезпеки об’єкта на підставі розпорядчого документа про заходи пожежної безпеки повинен бути встановлений відповідний протипожежний режим. Крім того, повинні бути встановлені порядок або система оповіщення про пожежу, з якими слід ознайомити всіх працівників.

У приміщеннях на видних місцях біля телефонів слід вивішувати таблички із зазначенням номера телефону «101» для виклику пожежно-рятувальної служби.

У разі зміни планування або функціонального призначення будівель (приміщень, споруд), технології виробництва, штатного розкладу персоналу плани евакуації та відповідні інструкції повинні бути відкориговані.

Територію суб’єкта господарювання, а також будівлі, споруди, приміщення слід обладнати відповідними знаками безпеки.

За матеріалами Юрліги