...

Запроваджено нові Ліцензійні умови та Порядок контролю у сфері ліцензування робіт і послуг протипожежного призначення


Держтехногенбезпеки України розробила нові Ліцензійні умови провадження господарської діяльності з надання послуг і виконання робіт протипожежного призначення та Порядок контролю за додержанням ліцензіатами ліцензійних умов провадження господарської діяльності з надання послуг і виконання робіт протипожежного призначення.

Ці акти затверджено наказами МНС від 29 вересня 2011 р. № 1037 та № 1038, які пройшли державну реєстрацію у Мін’юсті України та з 14 листопада 2011 року набули чинності.
У нових Ліцензійних умовах змінено перелік документів, які надає заявник для отримання ліцензії: виключено копії технічних умов, техпроцесів, регламентів і документів, підтверджуючих державну реєстрацію заявника як суб’єкта господарювання.

Скасовано вимогу щодо наявності у ліцензіатів, які виконують роботи з технічного обслуговування вогнегасників, договорів з виробниками цих вогнегасників.

Встановлено вимогу про те, що приймання на обслуговування систем пожежогасіння, пожежної сигналізації, протидимного захисту, які експлуатуються, можливо після перевірки їх на працездатність та складання відповідного акта.

Дія нових Ліцензійних умов та Порядку контролю поширюється на всі суб’єки господарювання, які раніше отримали ліцензію на провадження господарської діяльності протипожежного призначення (видані Держпожбезпеки на провадження господарської діяльності з проектування, монтажу, технічного обслуговування засобів протипожежного захисту та систем опалення, оцінки протипожежного стану об’єктів або на провадження господарської діяльності з проведення випробувань на пожежну небезпеку речовин, матеріалів, будівельних конструкцій, виробів і обладнання, а також пожежної техніки, пожежно-технічного озброєння, продукції протипожежного призначення на відповідність встановленим вимогам, а також видані Держтехногенбезпеки на провадження господарської діяльності з надання послуг і виконання робіт протипожежного призначення).


Прес-служба
Держінспекції техногенної безпеки України