Євросоюз розширює перелік заборонених канцерогенів


Євросоюз розширює перелік заборонених канцерогенів

Європейська комісія досягла принципової згоди з Європарламентом та Європейською Радою щодо розширення переліку небезпечних хімікатів, використання яких обмежене у промисловому виробництві і які можуть викликати у працівників захворювання на рак.

Повідомлення про це у вівторок, 29 січня, опубліковане на сайті Єврокомісії.

«Це вже третє послідовне доповнення до Директиви про обмеження застосування канцерогенних та мутагенних речовин, яким ми робимо фундаментальний крок до захисту європейських робітників від найпідступнішого «мовчазного вбивці» – від раку. Цей крок дозволить поліпшити умови праці для більш ніж мільйона людей і упередити не менше 22 тисяч випадків захворювань, пов’язаних з роботою», – зазначила з цього приводу єврокомісар з питань праці, соціальних справ, професійної освіти та трудової мобільності Маріанна Тіссен.

Читайте також:

Samsung вибачився за смерті та тяжкі захворювання працівників

Темний бік гаджетів: як виробництво смартфонів руйнує планету

За її словами, нові правила, які обмежують застосування небезпечних речовин, забезпечать додатковий захист працівникам у багатьох галузях, зокрема у таких, як виробництво нікель-кадмієвих акумуляторів, виплавка цинку та міді, лабораторні дослідження, виробництво електроніки, будівництво, охорона здоров’я, виробництво пластмас та вторинна переробка. Водночас нове законодавство є додатковим стимулом для промисловості у впровадженні новітніх технологій, більш безпечних для здоров’я людини.

Як зазначила єврокомісар, нові правила мають набути чинності ще до європейських виборів навесні 2019 року.

Джерело: Укрінформ

Матеріали до теми


Внесено зміни до переліку будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання
Кабінет Міністрів України вніс зміни до переліку будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання, та ...
Президент України підписав Закон № 3621-IX, який, зокрема, врегульовує механізм психологічної підтримки
Закон № 3621-IX передбачає: Затвердження порядку психологічного забезпечення військовослужбовців Кабінетом Міністрів. Надання психологічної допомоги комбатантам з використанням психологічних служб військових ...