Японія заявила про першу смерть від радіації серед працівників АЕС Фукусіми


Японія заявила про першу смерть від радіації серед працівників АЕС Фукусіми

В Японії зареєстрували перший випадок смерті від радіаційного опромінення працівника атомної електростанції Фукусіма, зруйнованої цунамі і землетрусом понад 7 років тому

Про це повідомляє Reuters.

Міністерство Здоров’я, праці та добробуту Японії заявило, що родині померлого виплатять компенсацію.

Загиблий, ім’я котрого не розголошують, працював на різних реакторах по Японії і щонайменше двічі працював на Фукусімі після катастрофи 2011 року. У нього виявили рак легенів в лютому 2016-го.

Раніше в Японії вже заявляли про 4 випадки нездужання робітників на Фукусімі, проте це перший смертельний випадок, заявили в міністерстві. 

Читайте також:  Японці вчаться в українців боротися зі стресом

Землетрус магнітудою 9 уразив Японію в березні 2011, викликавши цунамі, яке забрало життя щонайменше 18 тисяч людей і призвів до найстрашнішої катастрофи на АЕС з часів Чорнобильської аварії.

Понад 160 тисяч людей були змушені покинути свої домівки через радіаційну небезпеку. Під час хаосу, коли відбувалась евакуація, сотні людей загинули, проте про смерті внаслідок впливу радіації заявлено не було.

У грудні 2013 року АЕС офіційно закрили. На території станції тривають роботи з ліквідації наслідків аварії. За оцінкою японських інженерів-ядерників, на приведення об’єкта в стабільний, безпечний стан може знадобитися до 40 років.

У червні 2017 року в Японії вперше почався суд над екс-керівниками АЕС «Фукусіма-1».

Великі території в Японії зазнали забруднення радіоактивними речовинами. У жовтні 2015 року Японія вперше підтвердила захворювання на рак через «Фукусіму-1».

Джерело: Громадське радіо

Матеріали до теми


Виявлено гранату на воротах будинку: поліція відкрила кримінальне провадження
Жителька села Засулля виявила на воротах свого домогосподарства несподіваний «подарунок» — ритуальний вінок та прикріплену гранату. Жінка повідомила про це ...
На Херсонщині двоє чоловіків підірвалися на російській міні, один із них загинув
На Херсонщині двоє місцевих мешканців підірвалися на міні. Один із них загинув, іншого госпіталізували. Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. ...