Які засоби індивідуального захисту необхідно використовувати під час роботи в АПК з гербицидами та пестицидами


Які засоби індивідуального захисту необхідно використовувати під час роботи в АПК з гербицидами та пестицидами

Враховуючи особливості проведення  осінньо-польових робіт, їх інтенсивність та підвищені ризики травмування, з метою профілактики травматизму Управління Держпраці у Кіровоградській області звертається до керівників сільськогосподарських підприємств, фермерських господарств із закликом взяти під особистий контроль питання стану гігієни праці під час проведення осінньо -польових робіт, мобілізувати колективи на виконання важливих заходів гігієни праці.

Завантаження сівалок посівним матеріалом та добривами повинне виконуватись тільки за допомогою механічної заправки.

При застосуванні гербіцидів та пестицидів для обробітку безпосередньо в полі необхідно обов’язково пересвідчитись, що в зоні роботи агрегату та на прилеглих полях не працюють люди, а в разі виконання на цих полях агротехнічних операцій, в подальшому витримати карантинні строки, які встановлені на певний вид пестицидів.

Забезпечити виконання виробничих процесів на сівбі безпечними прийомами і режимами роботи та відпочинку, обов’язкове застосування засобів індивідуального захисту працюючих.

Важливо забезпечити виконання організаційних заходів безпеки безпосередньо виконавцями робіт. Так, наприклад, сівальник повинен бути одягнений в спецодяг, спецвзуття, мати захисні окуляри і респіратор.

Взагалі в залежності від виду виконуваних в сільському господарстві робіт використовують засоби індивідуального захисту, які згідно із ГОСТ 12.4.011-89 поділяють на такі класи:

– Ізолювальні костюми
– Засоби захисту органів дихання
– Одягспеціальнийзахисний
– Засобизахистуніг
– Засоби захисту рук
– Засоби захисту голови
– Засоби захисту очей
– Засоби захисту обличчя
– Засоби захисту органів слуху
– Засоби захисту від падіння із висоти та інші запобіжні засоби
– Засоби дерматологічні захисні

Джерело:
www.interbuh.com.ua