Які вимоги висувають до експертних організацій, що перевіряють стан охорони праці та безпеки промислового виробництва


Які вимоги висувають до експертних організацій, що перевіряють стан охорони праці та безпеки промислового виробництва

30 серпня на базі головного навчально-методичного центру Державної служби України з питань праці відбувся семінар-навчання на тему «Роз’яснення вимог до експертних організацій, які мають намір виконувати (виконують) експертизу стану охорони праці та безпеки промислового виробництва» для представників експертних організацій. Відвідали семінар і представники редакції журналу «Охорона праці і пожежна безпека».

Відкривали захід заступник голови Держпраці Ігор Шумелюк та директор ДП «ГНМЦ» В’ячеслав Субботін. У ході семінару були заслухані питання щодо забезпечення якісного та професійного рівня експертних організацій для проведення експертиз у сфері охорони праці, з метою підвищення стану охорони праці та безпеки промислового виробництва у суб’єктів господарювання на виробничих об’єктах.

Учасники семінару розглянули питання: декларування відповідності власної матеріально-технічної бази вимогам законодавства у сфері охорони праці та безпеки промислового виробництва в установленому порядку; відповідності власних приміщень для проведення експертизи вимогам законодавства про охорону праці, правилам протипожежної безпеки, санітарно-гігієнічним та державним будівельним нормам; упровадження системи управління охороною праці; системи контролю за правильністю оформлення висновків експертизи за результатами її проведення; утворення (ведення) архіву висновків експертизи та звітів за результатами експертизи.

Окремим блоком розглянуто й проаналізовано правові підстави впровадження вимог до експертних організацій, які мають намір виконувати (виконують) експертизу стану охорони праці та безпеки промислового виробництва.

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека».

Переконайтеся, що ви передплатили журнал і вся необхідна інформація є під рукою!

Придбати журнал  Свіжий номер журналу  Найближчі заходи

Матеріали до теми


Як працівника допустити до робіт підвищеної небезпеки: 9 кроків
Робота підвищеної небезпеки та кримінальна відповідальність Алгоритм допуску працівника до роботи підвищеної небезпеки Зразки документів для організації безпечної роботи   ...
Важливі моменти під час встановлення генератора
Генератори забезпечують надійне електроживлення, яке фактично обмежується лише запасом палива для роботи пристрою. Подібну техніку часто використовують у аварійних випадках, ...