Як реагувати, якщо на виклик приїхала “швидка” з п’яним водієм?


Як реагувати, якщо на виклик приїхала “швидка” з п’яним водієм?

Як ви відреагуєте, якщо до вас на виклик приїде “швидка” за кермом якої буде нетверезий водій?

Саме такі карети прибули у Миколаєві на місце ДТП, щоб відвезти постраждалих до лікарні.

Неадекватну манеру водіння одного з чоловіків помітила патрульна поліція, що здійснювала супровід.

Правоохоронці зупинили карету швидкої допомоги для перевірки. Як з’ясувалось, вміст алкоголю у крові одного з водіїв був майже два проміле, що вдесятеро більше за норму.

Оскільки обидві швидкі виїхали з однієї бази, то перевірили і другого водія, котрий також був в стані алкогольного сп’яніння.

“Я посварився з дружиною, отож і випив перед роботою”, – сказав один із водіїв, якого цитує “Укрінформ”.

Чоловік також розповів, що мусив маневрувати, тому що “всюди порозставляли ці бордюри”.

Як повідомили “Українській правді. Життя” у Міністерстві охорони здоровя цей інцидент стався близько 2-ї години ночі 14 листопада.

Вранці того ж дня Миколаївський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф створив комісію для розгляду всіх обставин цієї події.

У ході засідання комісія вирішила звільнити водіїв за п.7 ст. 40 Кодексу законів про працю – поява на роботі у нетверезому стані.

“Також видано наказ про оголошення догани завідувачу відділенням №1 Станції швидкої медичної допомоги м. Миколаїв у зв’язку з порушенням дисципліни співробітниками відділення”, – повідомили в МОЗ.

Центр екстреної медичної допомоги провів нараду з керівниками структурних підрозділів щодо недопущення подібних випадків.

МОЗ також уточнює, що керівникам усіх підрозділів передали наказ “Про посилення контролю за фізичним та психічним станом працівників чергових змін“.

Нагадуємо, що у разі, якщо з вами стався подібний інцидент, то на неналежну роботу медичних служб, зокрема “швидкої”, можна поскаржитися

Телефонуйте на “гарячу лінію” МОЗ 0-800-801-333.

А у столиці також на окрему “лінію” у Київському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф – 044-489-34-26. 

Туди ж варто повідомляти про конфліктні і надзвичайні ситуації з медичних питань. 

Джерело: УП Життя

Матеріали до теми


Як працівника допустити до робіт підвищеної небезпеки: 9 кроків
Робота підвищеної небезпеки та кримінальна відповідальність Алгоритм допуску працівника до роботи підвищеної небезпеки Зразки документів для організації безпечної роботи   ...
Важливі моменти під час встановлення генератора
Генератори забезпечують надійне електроживлення, яке фактично обмежується лише запасом палива для роботи пристрою. Подібну техніку часто використовують у аварійних випадках, ...