...

Як діяти, якщо ви почули сигнал оповіщення «Увага всім!»


Як діяти, якщо ви почули сигнал оповіщення «Увага всім!»

Основним способом оповіщення населення про надзвичайну ситуацію є передача інформації з використанням державних мереж радіо і телевізійного мовлення. Для привернення уваги людей перед озвученням оперативних даних вмикаються сирени, виробничі гудки та інші сигнальні засоби, які означають сигнал «Увага всім!»

За сигналом «Увага всім!» громадяни повинні включити радіотрансляційні або телевізійні приймачі для прослуховування нагального повідомлення. Інформація передається протягом 5 хвилин державною мовою, а також мовами основних нацменшин.

Повідомлення містить інформацію про місце й час виникнення надзвичайної ситуації, розміри та масштаби НС, час початку і тривалість дії факторів ураження, територію ураження, порядок дій при надзвичайних ситуаціях тощо.

Що робити після сигналу оповіщення «Увага всім!» – дивіться на інфографіці, поданій нижче.

Джерело: vynohradivnews.in.ua

Матеріали до теми


Закон про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України не встановлює правомірність незаконного поводження з боєприпасами
Цей закон не звільняє від відповідальності за придбання і зберігання боєприпасів вдома без дозволу, зазначив Верховний Суд. Положення Закону України ...