...

Витрати на охорону здоров’я зростають швидше, ніж світова економіка – ВООЗ


Витрати на охорону здоров’я зростають швидше, ніж світова економіка – ВООЗ

Медицина дорожчає в усьому світі: витрати на охорону здоров’я збільшуються значно швидше, ніж світова економіка, складаючи 10% глобального ВВП.

Про це йдеться в новій доповіді Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), повідомляють Новости ООН.

“Витрати на охорону здоров’я збільшуються швидше зростання світової економіки і становлять 10 відсотків глобального валового внутрішнього продукту (ВВП). У бідних країнах вартість медичних послуг збільшується щорічно в середньому на 6 відсотків, а в багатих – на 4 відсотки”, – наголошується в доповіді.

Повідомляється, що гроші на охорону здоров’я надходять з державного бюджету і кишень населення.

“На пацієнтів припадає понад 35 відсотків таких витрат. Внаслідок такої ситуації щороку майже 100 мільйонів осіб потрапляють у крайню бідність. Підвищення обсягів державного фінансування охорони здоров’я є необхідною умовою досягнення загального охоплення послугами охорони здоров’я і пов’язаних зі здоров’ям Цілей в галузі сталого розвитку», – заявив генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейесус.

Він наголосив, що витрати на охорону здоров’я – це не додаткове навантаження на бюджет, а інвестиції в боротьбу з бідністю, засіб підвищення продуктивності праці, забезпечення економічного зростання і побудови більш здорового, безпечного і справедливого суспільства.

В середньому в країнах з рівнем доходу нижче середнього щорічні бюджетні витрати на охорону здоров’я на душу населення становлять 60 дол., а в країнах з вищим рівнем доходу – близько 270 дол.

Джерело: Укрінформ

Матеріали до теми


Психоемоційне здоров’я: як боротися із професійним вигоранням медичних працівників
Професійне вигорання — це стан психічного та фізичного виснаження, який виникає внаслідок тривалого стресу, перевантаження та невдоволеності на роботі. Це ...