Вимкніть свій смартфон під час обідньої перерви


Вимкніть свій смартфон під час обідньої перерви

Південнокорейські вчені дійшли висновку, що часте використання смартфона шкодить не тільки здоров’ю, а й робочому процесу в компанії загалом. Експерти відзначають, що ті працівники, які під час своєї обідньої перерви не випускають з рук електронний гаджет, набагато швидше втомлюються, ніж ті, хто проводить перерву, спілкуючись з колегами.

У підготовленому вченими з Корейського інституту досліджень та біхевіористичних наук експерименті взяли добровільну участь 425 осіб. Учасники повинні були розповісти, як вони проводять свою перерву на роботі. Багато хто казав, що любить пограти на телефоні в ігри. Результати дослідження показали, що ті, хто знаходився в компанії смартфона, відчували емоційне виснаження і спустошення вже в другій половині дня. Їхні колеги, що полишали телефон на перерві, могли прийти додому після роботи бадьорими і веселими.

Читайте також:  Здорові звички: обмежити час, проведений у соцмережах, дозволить нова функція

Науковці запропонували всім, хто дуже втомлюється на роботі, навчитися раціональніше використовувати свій вільний час. Експерти припускають, що втрата сил безпосередньо залежить від того, скільки часу людина проводить зі своїм телефоном. На їхню думку, якщо людина під час своєї перерви буде більше гуляти і спілкуватися з друзями або колегами, то сил для роботи залишиться набагато більше.

Джерело: techtoday.in.ua

Матеріали до теми


Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...
Щодо безпеки праці на підприємстві з постачання теплової енергії
Фахівцями Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці було проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з працівниками теплопостачального підприємства після закінчення опалювального ...