Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі 2020


Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі 2020

Готовність і реагування на пандемію — наголос на безпеку і здоров’я на роботі

Міжнародна організація праці прийняла рішення про зміну тематики Всесвітнього дня безпеки та здоров’я на роботі в 2020 році. Основна причина змін викликана пандемією COVID-19.

Вже визначено девіз:
Зупинимо пандемію: безпека і здоров’я на роботі можуть врятувати життя!

Визнаючи, який великий виклик постає перед урядами, роботодавцями, працівниками та світовою спільнотою загалом, зважаючи на боротьбу з пандемією COVID-19, Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі зосередить увагу на спалахах інфекційних захворювань на роботі, приділяючи особливу увагу пандемії COVID-19.

МОП використовує цю можливість для:

♦ стимулювання національних тристоронніх дебатів щодо безпеки та здоров’я на роботі в часи епідемій та пандемій;

♦ підвищення обізнаності щодо ролі служб з безпеки і здоров’я на роботі та безпечних практик, які можуть бути застосовані до робочих місць та організації праці, що постійно змінюється.

Це передбачає довгострокові дії у відповідь, включаючи відновлення та підготовленість, зокрема, інтегруючи їх у системи управління безпекою та здоров’ям на роботі на національному рівні та на рівні підприємств.

Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі, який відзначатиметься 28 квітня 2020 року, присвячений безпеці і здоров’ю на роботі у контексті пандемії COVID-19.

Основна мета цієї ініціативи — підвищити обізнаність та стимулювати тристоронні національні дебати щодо безпеки та здоров’я на роботі.

Основна цільова аудиторія — це національні органи влади, роботодавці і працівники та їхні організації, науковці та практики в галузі безпеки і здоров’я на роботі, а також громадськість.

Зростає занепокоєння щодо швидких темпів поширення коронавірусної інфекції у одних регіонах світу та щодо спроможності зберегти тенденцію до їх скорочення — в інших. Уряди, роботодавці, працівники та їхні організації стикаються з колосальними викликами, намагаючись боротися з пандемією COVID-19 і забезпечити безпечні і здорові умови праці. На додаток до нинішньої кризи, має місце стурбованість щодо відновлення діяльності у спосіб, який забезпечить підтримання прогресу, досягнутого в припиненні передачі інфекції.

Контрольний перелік заходів щодо профілактики і пом’якшення наслідків поширення COVID-19 на робочому місці підготовлений Міжнародною організацією праці можна завантажити тут.

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека»

Переконайтеся, що ви передплатили журнал і вся необхідна інформація є під рукою!

Матеріали до теми


Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...
Щодо безпеки праці на підприємстві з постачання теплової енергії
Фахівцями Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці було проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з працівниками теплопостачального підприємства після закінчення опалювального ...