Визначено періодичність здійснення держнагляду за топографо-геодезичною і картографічною діяльністю


27 листопада 2013 р. Урядом прийнято постанову «Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) за топографо-геодезичною і картографічною діяльністю Державним агентством земельних ресурсів».  Розробником постанови є Державне агентство земельних ресурсів.

Держпідприємництво приймало активну участь у опрацюванні цієї постанови. Так, зокрема у відомстві наполягали на зменшенні тиску на бізнес шляхом зменшення кількості та частоти здійснення перевірок; звуженні кола суб’єктів господарювання, що відносяться до найвищої та середньої групи ризику.

Слід зауважити, що вказана постанова розроблена у відповідності постанови КМУ від 28.08.2013 № 752, що була розроблена в Держпідприємництві та затверджує методику розроблення критеріїв, що визначають частоту та кількість перевірок підприємців.

Нагадаємо, прийняття критеріїв оцінки ступенів ризику запроваджує ризик-орієнтовний підхід під час визначення періодичності проведення перевірок суб’єктів господарювання у сфері топографо-геодезичної і картографічної діяльності; усунення суб’єктивного підходу до визначення суб’єкта господарювання, якого слід перевірити у першу чергу.

 Кабінет Міністрів України