...

Виставка і конференція «OSH / Охорона праці 2012»


Виставка і конференція «OSH / Охорона праці 2012»
перший в Україні професійний майданчик для фахівців галузі

23 жовтня у столичному виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза» відбулося відкриття міжнародної виставки і конференції «OSH / Охорона праці 2012», що вперше в Україні демонструє комплексний підхід до висвітлень у галузі охорони праці та промислової безпеки. Організатори події — провідна українська виставкова компанія «Євроіндекс» та світовий лідер з проведення міжнародних виставок і конференцій з охорони праці UBM* (Велика Британія). «OSH / Охорона праці» відбувається за офіційної підтримки Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України (Держгірпромнагляд).
За оцінками Міжнародної організації праці щодня в світі нещасні випадки на виробництві забирають близько 5 тис. життів, а за рік показники смертності сягають 2,3 млн. В Україні стан справ у сфері охорони здоров’я та створення безпечних умов праці — один з найскладніших в Європі. За даними Держкомстату, більше 1,5 млн. людей працюють в антисанітарних умовах. У 2011 році на вітчизняних підприємствах травмовано 10,7 тис. осіб, з них 685 загинули (за даними Держгірпромнагляду). Якщо сьогодні в Європі смертельний кожен 300 випадок травматизму, то в Україні — кожен 10-й.
Новий виставковий проект «OSH / Охорона праці» покликаний об’єднати зусилля та налагодити діалог між державними органами, бізнесом і громадськими організаціями для вирішення нагальних проблем охорони здоров’я працівників та промислової безпеки, формування дієвої законодавчої бази і культури безпечної праці на вітчизняних підприємствах.
В експозиції виставки 23 компанії-учасники з України, Великої Британії, Молдови, Росії демонструють засоби індивідуального (ЗІЗ) та колективного захисту, спецодяг, спецвзуття, спецткані і фурнітуру для виробництва ЗІЗ, оснащення для роботи у спецумовах, спеціалізовану літературу, консалтинг та навчання, науково-дослідні розробки.
На порядок денний конференції «OSH / Охорона праці», що відбуватиметься протягом трьох днів, винесено широкий спектр злободенних галузевих питань. Відкриє форум семінар представника Держгірпромнагляду «Новий порядок розслідування та обліку нещасних випадків на виробництві», присвячений роз’ясненню принципів функціонування і аналізу результатів його введення.
Соціальна відповідальність, організація безпечного виконання робіт, сучасні методи і форми навчання в сфері охорони праці — теми, винесені на обговорення УЦ «Новатор», професійного партнера конференції. Учасників очікує тренінг з надання долікарської допомоги з використання тренажера «Фантом» і учбового дефібрилятора. Крім цього, усі учасники заходів УЦ «Новатор» зможуть виграти цінні призи в лотереї.
Генеральним професійним партнером виставки є практичний щомісячний журнал «Охорона праці і пожежна безпека».
Ми впевнені, що виставка «OSH/ Охорона праці» має потенціал для перетворення в майбутньому на ефективну бізнес-платформу, щорічне місце зустрічі фахівців охорони праці і промислової безпеки України та Східної Європи, а також зробить вагомий внесок у вирішення найбільш актуальних проблем галузі, сприятимете свідомому ставленню учасників виробничого процесу до необхідності використання новітніх засобів захисту.
Найповнішу інформацію про заходи виставки та поточні події ви завжди отримаєте у прес-центрі, а також в Інтернеті на сайті www.osh.in.ua та на сторінці у Facebook www.facebook.com/Euroindex.
Контактна особа: Марина Клішина, PR-менеджер, компанія «Євроіндекс», e-mail: klishina@eindex.kiev.ua, тел.: (67) 509-7016.

* UBM Live — міжнародна компанія, яка проводить провідні галузеві виставки, організує церемонії нагородження, реалізує online-проекти та видає публікації для 20 різноманітних секторів бізнесу. UBM є організатором головної європейської виставки з охорони праці та промислової безпеки Safety & Health Expo (OSH Expo, www.safety-health-expo.co.uk). OSH Expo щорічно збирає в Бірмінгемі, Велика Британія, понад 250 світових лідерів галузі та понад 14,5 тис. професіоналів. UBM також успішно розвиває OSH Expo в Індії, Саудівській Аравії, Туреччині та Південній Африці.