...

Відтепер діє новий Технічний регламент ліфтів


Відтепер діє новий Технічний регламент ліфтів

5 січня 2018 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 21 червня 2017 р. № 438 «Технічний регламент ліфтів і компонентів безпеки для ліфтів». Проект відповідного акта було розроблено Державною службою України з питань праці на виконання пункту 16 Плану заходів з імплементації розділу IV «Торгівля і питання, пов’язані з торгівлею» Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, на 2016-2019 роки та відповідно до статті 56 Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом щодо імплементації відповідних положень acquis ЄС у законодавство України.

Дія цього Технічного регламенту поширюється на нові ліфти, що введені в обіг після набрання ним чинності, які постійно обслуговують будівлі та споруди та призначені для перевезення:

  • людей;
  • людей і вантажів;
  • тільки вантажів, якщо пристрій для перевезення є доступним, тобто людина може безперешкодно заходити до нього, і обладнаним засобами керування, розташованими всередині пристрою для перевезення або в межах досягання людини, яка перебуває всередині пристрою для перевезення.

Цей Технічний регламент застосовується до нових компонентів безпеки для ліфтів, зазначених у додатку 3, а саме:

  • Пристрої для замикання дверей шахти ліфта.
  • Пристрої для запобігання падінню, зазначені у пункті 21 додатка 1 до Технічного регламенту ліфтів і компонентів безпеки до ліфтів, для унеможливлення падіння кабіни чи неконтрольованого руху.
  • Пристрої для обмеження перевищення швидкості.
  • Буфери:(акумулювання енергії — нелінійні; із амортизацією зворотного руху (із буферним поверненням); розсіювання енергії)
  • Захисні пристрої, що встановлені на циліндрах силових гідравлічних систем, для запобігання падінню пристрою перевезення.
  • Електричні пристрої безпеки у вигляді електричних кіл безпеки, що містять електронні компоненти.

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» за матеріалами Управління Держпраці у Львівській області

Завжди актуальні матеріали в журналі
«Охорона праці і пожежна безпека»
Придбати видання