Відпочинок на лижному курорті має бути не лише комфортним, а й безпечним


Відпочинок на лижному курорті має бути не лише комфортним, а й безпечним

На гірськолижному курорті Драгобрат, що в Рахівському районі на Закарпатті, відвідувачів та прихильників зимових розваг вистачає як у будні, так і у вихідні. Оскільки це один з  найвищих лижних курортів України, то сезон відпочинку тут нерідко затягується навіть до кінця весни. Більшість лижників користується бугельними витягами, частина – крісельними підйомниками.

Аби відпочинок гостей та місцевих жителів був комфортним, а головне – безпечним, головний державний інспектор відділу нагляду у будівництві, котлонагляді на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Закарпатській області Юрій Попович провів нещодавно консультативну бесіду з працівниками ТОВ «Драгобрат», ТОВ «Альбатрос», інших господарюючих суб’єктів, які мають у власності та експлуатують тут гірськолижні підйомники.

Зрозуміло, що про справність пасажирських канатних підвісних доріг та витягів власники повинні були потурбуватися ще задовго до настання  курортного сезону. Але ж це техніка, яка може виходити з ладу. Тому фахівець Управління Держпраці вкотре нагадав учасникам превентивного заходу про необхідність проведення у відповідні терміни технічних оглядів, експертних обстежень та ремонту обладнання для його подальшої безпечної експлуатації. Посадовець також звернув увагу на те, що суб’єкти господарювання повинні мати відповідні дозволи на обслуговування вказаного обладнання, а їх працівники мають періодично проходити навчання, інструктажі та медогляди.

Підсумовуючи сказане, Юрій Попович наголосив: за умов суворого дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці, промислової безпеки, зокрема й вимог «Правил будови і безпечної експлуатації пасажирських підвісних канатних доріг», можна уникнути неприємних ексцесів, насамперед виникнення нещасних випадків.

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека»
за матеріалами Управління Держпраці у Закарпатській області

Завжди актуальні матеріали в журналі
«Охорона праці і пожежна безпека»
Придбати видання