Відгуки передплатників


Фахівці Українського науково-дослідного інституту олій та жирів НААН (УкрНДІОЖ НААН) про перший у цьому році номер журналу «Охорона праці і пожежна безпека». Незважаючи на скрутне фінансове становище, інститут передплачує журнал, який дуже потрібний нашим фахівцям. Справа у тому, що інститут займається питаннями пожежної безпеки на підприємствах олійно-жирової галузі, реконструкцією та проектуванням нових підприємств.

Нашим інститутом розробляються нормативно-технічні документи, які дозволяють виконувати проектну документацію з урахуванням забезпечення надійності об’єктів з точки зору охорони праці та пожежної безпеки.

Одним із НТД є ВБН В.1.1.-37-200-2004 «Перелік приміщень і будівель підприємств олійно-жирової промисловості з визначенням їх категорій і класів вибухопожежонебезпечних зон, який було розроблено інститутом та введено в дію у 2004 році. Але через швидке зростання нормативно-технічної бази згідно з вимогами НАПБ Б.03.002-2007, діючого з 2007 року, було розроблено до ВБН Зміну № 1, в якій змінена 51 категорія приміщень будівель та зовнішніх установок у 14-ти видах виробництв.

Тому ви праві, коли пропонуєте фахівцям постійно підвищувати кваліфікацію. Вона дуже потрібна при високих темпах зростання нормативно-технічної бази. Наші фахівці регулярно підвищують кваліфікацію в Національному університеті цивільного захисту України.
Фахівці інституту із задоволенням чекають зустрічі з наступними номерами вашого журналу.

З повагою,
Директор УкрНДІОЖ НААН           П. Ф. Петік