Як вести блік об’єктів підвищеної небезпеки


Як вести блік об’єктів підвищеної небезпеки

Державний реєстр об’єктів підвищеної небезпеки веде Держпраці.

Державний реєстр об’єктів підвищеної небезпеки військового призначення веде Міноборони. 

Включення об’єкта підвищеної небезпеки до Державного реєстру об’єктів підвищеної небезпеки здійснюється протягом 30 робочих днів після подання суб’єктом господарювання до територіального органу Держпраці повідомлення про результати ідентифікації.

У разі надання суб’єктом господарювання неповної інформації про результати ідентифікації, що передбачена повідомленням форми ОПН-І, Держпраці письмово повідомляє про це суб’єкта господарювання. Реєстрація об’єкта підвищеної небезпеки проводиться протягом 30 робочих днів після надання суб’єктом господарювання необхідних матеріалів. 

Держпраці не може вимагати інформацію та документи, не передбачені цим Порядком. 

Територіальний орган Держпраці не пізніше ніж через десять робочих днів після реєстрації об’єкта підвищеної небезпеки письмово повідомляє суб’єктові господарювання про включення такого об’єкта до Державного реєстру об’єктів підвищеної небезпеки.

Суб’єкт господарювання письмово повідомляє про включення об’єкта підвищеної небезпеки до Державного реєстру об’єктів підвищеної небезпеки іншим уповноваженим органам. 

У разі коли за результатами ідентифікації об’єкти не віднесено до об’єктів підвищеної небезпеки, територіальний орган Держпраці надсилає суб’єктові господарювання інформацію про результати ідентифікації.

Держпраці публікує до 1 березня поточного року в загальнодержавних друкованих засобах масової інформації дані про об’єкти підвищеної небезпеки, включені до Державного реєстру об’єктів підвищеної небезпеки станом на 31 грудня попереднього року.

Держпраці розміщує та постійно оновлює електронну версію відомостей про об’єкти підвищеної небезпеки згідно з додатком 4 на власному веб – сайті у мережі Інтернет відповідно до Порядку оприлюднення у мережі Інтернет інформації про діяльність органів виконавчої влади, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 4 січня 2002 р. N 3. 

Дані про об’єкти підвищеної небезпеки, які є державною або комерційною таємницею, оприлюднюються Держпраці з урахуванням вимог відповідних нормативно-правових актів. 

Виключення об’єкта підвищеної небезпеки з Державного реєстру об’єктів підвищеної небезпеки здійснюється за рішенням територіальний орган Держпраці на підставі звернення та усіх необхідних документів, які подаються суб’єктом господарювання до територіальних органів Держпраці, у разі:

проведення змін, що призвели до зменшення на об’єкті підвищеної небезпеки сумарної маси небезпечних речовин порівняно з найменшим нормативом порогової маси відповідно до нормативів порогових мас або розрахованої відповідно до пунктів 12 і 16 цього Порядку; 

ліквідації або виведення з експлуатації (списання з балансу) об’єкта підвищеної небезпеки.

Про прийняте рішення територіальний орган Держпраці повідомляє суб’єкта господарювання письмово протягом 30 днів після одержання відповідного звернення. У разі відмови щодо виключення об’єкта підвищеної небезпеки з Державного реєстру об’єктів підвищеної небезпеки суб’єкту господарювання надається обґрунтована відповідь.

Суб’єкти господарювання несуть відповідальність згідно із законодавством за своєчасне, повне і достовірне проведення ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки.

Джерело: mk.dsp.gov.ua