В Україні заборонять автобуси без ременів безпеки


В Україні заборонять автобуси без ременів безпеки

Міністерство інфраструктури України (МІУ) планує до 2021 року внести зміни у правила перевезення пасажирів автобусним транспортом. Про це під час прес-конфереції повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, Омелян зазначив, що Мініфраструктури розробило проект постанови про внесення змін до правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту.

За його словами, найбільш частою причиною ДТП є автобуси, які були переобладнані з вантажних автомобілів.

“Аналіз ДТП за участі автобусів показав, що найбільшу небезпеку для пасажирів становлять автобуси, які переобладнані з вантажних транспортних засобів. Також автобуси, які не обладнані ременями безпеки”, – додав міністр.

За його словами, зміни вступатимуть у три етапи, тому перевізники матимуть змогу замінити автобуси на якісні.

“З 1 січня 2019 року забороняється використання транспортних засобів для перевезення пасажирів з кількістю місць для сидіння більш ніж 9;  3 1 січня 2020 року забороняється використання автобусів, переобладнаних із вантажних транспортних засобів для здійснення пасажирських перевезень;  З 1 січня 2021 року забороняється використання транспортних засобів, які не обладнані ременями безпеки, відповідно до вимог правил європейської економічної комісії”, – розповів Омелян.

Нагадаємо, 4 липня Верховна рада України підтримала за основу у першому читанні законопроект №7064 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання смертності на дорогах”.

“Метою законопроекту є посилення кримінальної відповідальності за вчинення злочинів з порушенням правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння або у стані, викликаному вживанням наркотичних або інших одурманюючих засобів”, – наголошують автори у пояснювальній записці.

Окрім того, у Верховній раді зареєстрували законопроект, який передбачає збільшення штрафів за ігнорування ременів безпеки з 51 до 850 гривень.

Джерело: РБК-Україна

Матеріали до теми


Рекомендації щодо перевірки медичного висновку тимчасової непрацездатності та е-лікарняного
Медичний висновок тимчасової непрацездатності (МВТН) та е-лікарняний — це два різні цифрові документи. МВТН — електронний документ, що формується в ...
Як працівника допустити до робіт підвищеної небезпеки: 9 кроків
Робота підвищеної небезпеки та кримінальна відповідальність Алгоритм допуску працівника до роботи підвищеної небезпеки Зразки документів для організації безпечної роботи   ...
Важливі моменти під час встановлення генератора
Генератори забезпечують надійне електроживлення, яке фактично обмежується лише запасом палива для роботи пристрою. Подібну техніку часто використовують у аварійних випадках, ...