В Україні стоїть велика спека


В Україні стоїть велика спека

Шановні читачі!

Сьогодні в Україні стоїть велика спека. Закликаємо вас дотримуватися заходів безпеки для уникнення перегріву і теплового удару на робочих місцях. Дозвольте нагадати вам основні заходи безпеки.

1. Уникайте підвищеної фізичної активності і пасивного перебування під прямим сонячним світлом з 11.00 до 16.00, тобто в години високої активності сонця. Якщо виробнича необхідність вимагає перебування на сонці, робіть перерви для охолодження;
2. Захищайтеся від сонячних променів, не забувайте про головний убір;
3. Дотримуйтеся достатнього питного режиму, випиваючи не менше 2 л води за день;
4. При роботі або знаходженні в приміщеннях з підвищеною температурою повітря частіше відкривайте вікна, використовуйте кондиціонери і вентилятори, періодично виходьте на 5-10 хвилин в прохолодні приміщення;
5. Уникайте переїдання, особливо жирної і гострої їжі, яка забирає воду з організму. Не можна вживати алкоголь і навіть слабкі алкогольні напої.

Особливо зверніть увагу на таке: якщо ви зазнали теплового або сонячного удару, не поспішайте повертатися до роботи як тільки станете почуватися краще, відновіть свої сили, бо повторний тепловий удар може статися в той же день і з більш важкою симптоматикою!

З повагою, редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека»