В Україні стартував тиждень безпеки дорожнього руху


В Україні стартував тиждень безпеки дорожнього руху

З 21 по 27 травня в Україні триває Тиждень безпеки дорожнього руху 2018.

Про це повідомляється на сайті Державного підприємства “Український науково-дослідний інститут медицини транспорту Міністерства охорони здоров’я України”.

У рамках Тижня безпеки на автомобільних дорогах загального користування державного значення буде проведено перевірку автомобільних доріг у межах навчальних закладів, шкіл, дитячих садків на їх відповідність схемам організації дорожнього руху; відновлення дорожніх знаків (інформаційних пано), зокрема, на ділянках наземних пішохідних переходів, розмітки, існуючого зовнішнього освітлення на дорогах; забезпечення видимості дорожніх знаків на автомобільних дорогах загального користування відповідно до встановлених норм.

Читайте також:  Фінал Ліги чемпіонів: поліція Києва з 21 травня працюватиме в посиленому режимі

Серед іншого, запланована загальнонаціональна акція “Здай кров – врятуй життя”. Метою заходу є збір крові для використання в лікуванні постраждалих у дорожньо-транспортних пригодах.

Читайте також:  Фінал ЛЧ в Києві: оприлюднені дані по обмеженням руху транспорту

За інформацією Укрінформу, у квітні Кабінет міністрів України затвердив державну програму підвищення рівня безпеки дорожнього руху до 2020 року. Згідно з програмою, буде вдосконалено державне управління в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, підвищено безпеку доріг і дорожньої інфраструктури. Фінансування програми передбачене за рахунок бюджетних коштів: у 2018 році – 2,64 млрд грн, у 2019 – 2,55 млрд грн, в 2020 – 34,9 млрд грн.

Джерело: Укрінформ

Матеріали до теми


Як працівника допустити до робіт підвищеної небезпеки: 9 кроків
Робота підвищеної небезпеки та кримінальна відповідальність Алгоритм допуску працівника до роботи підвищеної небезпеки Зразки документів для організації безпечної роботи   ...
Важливі моменти під час встановлення генератора
Генератори забезпечують надійне електроживлення, яке фактично обмежується лише запасом палива для роботи пристрою. Подібну техніку часто використовують у аварійних випадках, ...