В Україні розробили надлегкі бронежилети


В Україні розробили надлегкі бронежилети

У Міністерстві оборони України в четвер, 6 вересня, представили поліпшені моделі бронежилетів. Про це повідомила прес-служба Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних сил України у своєму Facebook.

Найближчими місяцями вони проходитимуть випробування в польових умовах.

Відзначається, що в новому бронежилеті передбачена система швидкого скидання і евакуаційний фал (прототип евакуаційної стропи). Також у комплект входять протиосколочна РПС (розвантажувальна система), знімні модулі захисту паху, стегон і плечей.

Крім того, в цих зразках змінені колір і поліпшені анатомічність форми.

“Більше можливостей підгонки під себе, додані демпферні вставки для вентиляції, а також збільшена площа протиосколкового захисту з кевлара. Тепер від уламків бійця захищає РПС, в яку також додано кевларовий пакет”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, першу модель полегшеного бронежилета від НВП ТЕМП-3000 в кольорі ММ-14 надали навчальному центру Сил спеціальних операцій України (ССО).

Раніше ма повідомляли, що наряди патрульної поліції планують посилити бронегрупами, що пов’язано зі смертю патрульного під час стрілянини у Харкові, якого не врятував бронежилет.

Джерело: ua.korrespondent.net

Матеріали до теми


Видача наряд-допуску для виконання робіт на висоті: дбаємо про безпеку
Порядок безпечного виконання робіт на висоті регламентовано Правилами охорони праці під час виконання робіт на висоті (далі – Правила). На ...
Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...