В Україні посилять охорону вокзалів та аеропортів і запровадять особливий режим роботи залізничного транспорту


В Україні посилять охорону вокзалів та аеропортів і запровадять особливий режим роботи залізничного транспорту

В Україні у зв’язку із запровадженням в окремих областях воєнного стану буде посилено охорону об’єктів інфраструктури: вокзалів, залізничних станцій, портів, аеропортів та інших об’єктів. Про це повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури за підсумками наради з профільними структурами: Укравтодором, УЗ, АМПУ, Державіаслужбою, Украерорухом та представниками інших підрозділів.

“Я даю окреме доручення посилити охорону та оборону вокзалів, залізничних станцій, аеропортів, портів та інших об’єктів інфраструктури. Також ми вводимо особливий режим роботи залізничного транспорту. Він передбачає забезпечення пропускної здатності залізничної мережі та відповідного рухомого складу для потреб оборони за основними напрямками, визначеними Генеральним штабом Збройних сил України. Також пріоритетність у призначенні поїздів буде визначатися необхідністю здійснення перевезень в умовах воєнного періоду, за рішенням військового командування”, – заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Він доручив держсекретареві відомства створити Оперативний штаб для взаємодії з військовим командуванням і військовими адміністраціями щодо забезпечення додержання правового режиму воєнного стану. Координацією питань всередині МІУ буде займатися заступник міністра Юрій Лавренюк.

“Ми плануємо за швейцарським зразком ввести активну участь працівників галузі транспорту в територіальній обороні. У кожного напоготові має бути “тривожний рюкзак” з триденним запасом всього найнеобхіднішого та чітке розуміння його дій у разі атаки ворога”, – заявив Омелян.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Матеріали до теми


Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...
Щодо безпеки праці на підприємстві з постачання теплової енергії
Фахівцями Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці було проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з працівниками теплопостачального підприємства після закінчення опалювального ...