В Україні хочуть зробити мережу єдиних Центрів безпеки в громадах, що об’єднають пожежну та медичну допомогу і поліцію


В Україні хочуть зробити мережу єдиних Центрів безпеки в громадах, що об’єднають пожежну та медичну допомогу і поліцію

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України планує впровадження проекту з будівництва сучасних Центрів безпеки громадян у об’єднаних територіальних громадах. Такі Центри безпеки міститимуть в одній будівлі пожежну частину, екстрену медичну допомогу та поліцейський пункт.

Про це розповів заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе у інтерв’ю виданню «Інтерфакс-Україна».

«Є ідея створення єдиного Центру безпеки в громадах, який об’єднає пожежну, екстрену медичну допомогу і поліцію. Уже розроблений проект, і хочемо розробити мережу таких Центрів безпеки. Вони надаватимуть всю необхідну допомогу протягом 20 хвилин», – сказав він.

Головною метою створення проекту є підвищення безпеки громадян у громадах та надання своєчасної допомоги у разі пожежі чи іншої надзвичайної ситуації. За словами Парцхаладзе, такі Центри безпеки також матимуть єдиний диспетчерський пункт для координації дій.

«Сьогодні за статистикою близько 2 тисяч людей гине у пожежах щороку, скоюються більше півмільйона злочинів. Ми маємо підвищувати безпеку людей у громадах та створювати належні комфортні умови для їх проживання та розвитку. Безпека — це пріоритет №1», – підсумував заступник Міністра.

Для ефективної реалізації проекту потрібно об’єднати зусилля Мінрегіону, Міністерства внутрішніх справ та ДСНС, Міністерства охорони здоров’я України та органів місцевого самоврядування.

Довідково.

Центр безпеки в територіальній громаді об‘єднує функції захисту від пожеж та надзвичайних ситуацій, громадської безпеки та екстреної меддопомоги з єдиною комунікацією.

Мета – цілодобове реагування на запит про екстрену допомогу – до 20 хвилин.

Джерело; Мінрегіон України

Матеріали до теми


Рекомендації щодо перевірки медичного висновку тимчасової непрацездатності та е-лікарняного
Медичний висновок тимчасової непрацездатності (МВТН) та е-лікарняний — це два різні цифрові документи. МВТН — електронний документ, що формується в ...
Як працівника допустити до робіт підвищеної небезпеки: 9 кроків
Робота підвищеної небезпеки та кримінальна відповідальність Алгоритм допуску працівника до роботи підвищеної небезпеки Зразки документів для організації безпечної роботи   ...
Важливі моменти під час встановлення генератора
Генератори забезпечують надійне електроживлення, яке фактично обмежується лише запасом палива для роботи пристрою. Подібну техніку часто використовують у аварійних випадках, ...