В «Азовсталі» розповіли про ситуацію на заводі після великої аварії


В «Азовсталі» розповіли про ситуацію на заводі після великої аварії

Металургійний комбінат «Азовсталь» (Донецька обл.), що входить в гірничо-металургійну групу «Метінвест», після пожежі на міксері №1 в конвертерному цеху працює в штатному режимі, в даний час використовується резервний спосіб доставки чавуну в конвертерний цех.

Про це повідомила прес-служба компанії. У повідомленні наголошується, що 12 липня під час виконання технологічної операції металургійного циклу стався прогар міксера №1 в конвертерному цеху меткомбінату. «Рідкий чавун, який знаходився в міксері, розлився на технологічний майданчик. На місце негайно прибули пожежні розрахунки та працівники підприємства, яким вдалося швидко ліквідувати наслідки інциденту. Жертв і постраждалих немає, цех продовжує свою роботу в штатному режимі», – сказано в повідомленні.

За інформацією компанії, прогар міксера не матиме впливу на довкілля і виробничі процеси комбінату. В даний час використовується резервний спосіб доставки з доменного чавуну в конвертерний цех і міксер №2. На підприємстві створена комісія, яка встановить причини події, підрахує збитки та розробить план підтримки виробничих потужностей.

Довідка. «Металургійний комбінат «Азовсталь» – високотехнологічне підприємство, що виробляє широкий спектр металопродукції: сляби, сортовий і фасонний прокат, рейки залізничні, рейкові скріплення, квадратну заготовку, товстий лист, продукцію з металургійних шлаків. Виробничі потужності комбінату дозволяють виробляти на рік понад 5,5 млн тонн чавуну, понад 6,4 млн тонн сталі, в тому числі конвертерної 4,4 млн тонн, понад 4,4 млн тонн прокату. Проектні потужності з виробництва рейкових скріплень становлять 285 тис. тонн на рік, помольних куль – 170 тис. тонн на рік. Підприємство входить до складу групи «Метінвест». «Метінвест» – найбільший в Україні та один з найбільших в СНД виробників залізорудної сировини та сталі. Основними акціонерами «Метінвесту» є група українського бізнесмена Ріната Ахметова СКМ (71,24%) і група компаній «Смарт-Холдинг» Вадима Новинського (23,76%).

Джерело: УНІАН

Матеріали до теми


Виявлено гранату на воротах будинку: поліція відкрила кримінальне провадження
Жителька села Засулля виявила на воротах свого домогосподарства несподіваний «подарунок» — ритуальний вінок та прикріплену гранату. Жінка повідомила про це ...
На Херсонщині двоє чоловіків підірвалися на російській міні, один із них загинув
На Херсонщині двоє місцевих мешканців підірвалися на міні. Один із них загинув, іншого госпіталізували. Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. ...