...

Увага! Попередження про підвищення рівнів води на водоймах країни


Увага! Попередження про підвищення рівнів води на водоймах країни

За даними УкрГідрометцентру,  на річках України продовжиться розвиток весняного водопілля. Упродовж 4 – 6 квiтня подальший підйом рівнів води становитиме:

-на рiчках басейну Прип’ятi на 0,1-0,5 м з подальшим затопленням заплавних територiй та досягненням вiдмiток початкового затоплення окремих господарських споруд (Ратнiвський р-н Волинськоi обл.);

-на лівих притоках Середнього Дніпра 0,6-1,0 з виходом води на заплаву (Сумська, Полтавська, Дніпропетровська обл.);

-на решті річок переважатиме добова інтенсивність росту рівнів води до 20-30 см.

4- 5 квітня на р. Дунай – м. Вилкове (Одеська обл.) зберігатимуться небезпечні рівні води в межах 160-170 см над “0” поста (на 8 год. 2.04 рівень 162 см ).

У зв’язку з розвитком весняної повені на річках Луганської обл, 4 квітня очікується подальший підйом рівня води на 0,3-0,8 м за добу та збільшення шару води на заплавах річок. Можливе підтоплення населених пунктів близько розташованих до р. Деркул.

4 – 6 квiтня на рiчцi Вижiвка – смт Стара Вижiвка (Волинська область) очiкується продовження пiдвищення рiвнiв води iнтенсивнiстю 1-3 см за добу, у зв’язку з стоянням високих рiвнiв води при цьому можливе досягнення вiдмiток початкового затоплення господарських споруд, в окремих населених пунктах Старовижiвського району.

Джерело: ДСНС України

Матеріали до теми