Уточнено правила безпеки для персоналу на птахогосподарствах


Уточнено правила безпеки для персоналу на птахогосподарствах

Наказом від 18 березня 2016 року № 92 Мінагрополітики затвердило Зміни до Інструкції з профілактики та ліквідації колібактеріозу птиці.

Документ доповнено новою главою про правила безпеки для обслуговуючого персоналу в неблагополучних щодо колібактеріозу птахогосподарствах.

Колибактериоз птиці – це інфекційна септична хвороба домашньої, дикої та декоративної птиці.

Відзначається, що працівники птахогосподарств повинні проходити попередній (до прийняття на роботу) і періодичні (1 раз на рік) профілактичні медогляди, дотримуватися санітарно-гігієнічний режим на підприємстві та правил особистої гігієни.

Працівники забезпечуються миючими і дезінфекційними засобами, спецодягом, засобами індивідуального захисту, які повинні запобігати інфікуванню. Після закінчення роботи з хворими птахами спецодяг і спецвзуття знезаражують або знищують.

Серед працівників птахогосподарств відповідальними особами обов’язково проводиться роз’яснювальна робота з питань дотримання правил особистої гігієни.

При проведенні аерозольної дезінфекції та використанні препаратів, що подразнюють слизову оболонку очей та органів дихання, працювати дозволяється тільки в протигазах або респіраторах та захисних окулярах, а при контакті з концентрованими розчинами необхідно користуватися гумовими рукавичками. В аптечках першої допомоги повинні бути кошти, що нейтралізують дезінфекційні речовини, які використовуються.

До роботи з хворими птахами не допускаються особи з ознаками будь-яких захворювань або нездужання, старші 65 або молодші 18 років, вагітні жінки.