Уряд збільшив на 11% страхові виплати потерпілим від нещасного випадку на виробництві


Уряд збільшив на 11% страхові виплати потерпілим від нещасного випадку на виробництві

Кабінет Міністрів збільшив на 11 відсотків розмір щомісячних страхових виплат потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, та особам, які мають право на страхові виплати у разі смерті потерпілого.

Відповідну постанову, розроблену Мінсоцполітики на виконання Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», прийнято Урядом на засіданні 1 квітня 2020 року.

Розмір щомісячних страхових виплат буде збільшено з 1 березня 2020 року більш ніж 205 тисячам потерпілих на виробництві та особам, які мають право на страхові виплати в разі смерті потерпілого.

Для реалізації цього рішення у бюджеті Фонду соціального страхування України на 2020 рік передбачено кошти у сумі 693 млн гривень.

Джерело: Урядовий портал

Матеріали до теми


На Херсонщині двоє чоловіків підірвалися на російській міні, один із них загинув
На Херсонщині двоє місцевих мешканців підірвалися на міні. Один із них загинув, іншого госпіталізували. Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. ...
Вибухонебезпечні предмети: на Харківщині машина для розмінування підірвалась на міні
У Харківській області під час робіт з розмінування території підірвалась спецтехніка. Постраждалих внаслідок інциденту немає, повідомляє ДСНС. Подія сталася в ...