Уряд визначив механізм надання дозволів на проведення перевірок суб’єктів господарювання


Уряд визначив механізм надання дозволів на проведення перевірок суб’єктів господарювання

Кабінет Міністрів визначив механізм надання дозволів на проведення перевірок суб’єктів господарювання. Відповідну постанову Уряд прийняв на засіданні 13 серпня.

За словами міністра Остапа Семерака, необхідність прийняття такого рішення обумовлена статтею 31 Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік», яка запроваджує обмеження щодо перевірок суб’єктів господарювання контролюючими органами протягом серпня — грудня поточного року.

Згідно з постановою, дозвіл на проведення перевірки суб’єктів господарської діяльності контролюючим органам Кабінетом Міністрів буде надаватися лише шляхом прийняття відповідного урядового розпорядження.

«Окремо зазначу, що дозвіл на проведення перевірки не потрібен у випадку, коли такі перевірки необхідно здійснити за рішенням суду або у випадках, передбачених Кримінальним процесуальним кодексом України. Крім того, не поширюється заборона на перевірки тими органами, які повинні контролювати діяльність небезпечних для життя чи життєдіяльності людини об’єктів, наприклад, атомні станції, хімічна промисловість тощо», — повідомив Остап Семерак.

За матеріалами Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ