Українець створив кардіомонітор, що передає дані на смартфон


Українець створив кардіомонітор, що передає дані на смартфон

Українці зі стартапу Cardiomo зробили кардіомонітор, який збирає дані та передає на смартфон користувача та його родичів. Він кріпиться під серцем та передає дані на ваш смартфон. Програма дає рекомендації та може навіть викликати лікаря! Розробив монітор Роман Бєлкін.

“Бабуся не зізнається, що серце калатає, бо не захоче турбувати вас такими «дрібницями»”, – каже розробник Роман Бєлкін.

Монітор кріпиться під серцем на клейкі електроди. З ним можна плавати і заряджати раз на 10 днів. Програма дає рекомендації і може навіть викликати лікаря.

“Я просто хотів дізнатися одразу, якщо у моєї мами підскоче тиск”, – зізнається Роман Бєлкін.

В монітор вже інвестували більш ніж 1 000 000 гривень. Замовлення роблять інститут кардіології, Охматдит та клініка Борис.

“Жодні відстані тепер не будуть перешкодою, щоб піклуватися про своїх батьків, бабусь, дідусів або коханих. Адже знати, що з ними все добре, вони здорові і ведуть рухливий спосіб життя — це зігріває душу”, – переконаний розробник.

Як він розповів, зараз готується до випуску партія пристроїв, які у травні розішлють першим бета-тестерам. Влітку запускають масове виробництво.

Джерело: shotam.info

Матеріали до теми


Німеччина запропонувала поділитись устаткуванням із закритих енергетичних обʼєктів
Міністр економіки та захисту клімату Німеччини Роберт Габек запропонував поділитись необхідним для України устаткування із закритих енергетичних обʼєктів Німеччини. Про ...