Україна розробляє Національну дорожню карту охорони праці


Україна розробляє Національну дорожню карту щодо кардинального поліпшення ситуації з охорони праці та промислової безпеки.

Про це повідомив міністр промислової політики Михайло Короленко під час «круглого столу», інформує прес-служба Мінпромполітики.

«З боку держави необхідно якісно оновити систему контролю знань з питань охорони праці на підприємстві. Відповідні навчальні програми повинні стати частиною буденної роботи будь-якого небезпечного виробництва. Спільними зусиллями ми зможемо підвищити рівень безпеки на виробництві», — підкреслив міністр.

За його словами, Мінпромполітики пропонує до Національної дорожньої карти проект пріоритетного плану заходів з підвищення безпеки на промисловому виробництві на 2014-2018 роки.

Нагадаємо, з 2002 по 2012 роки кількість нещасних випадків на виробництві в Україні скоротилася практично втричі (з 26 тисяч осіб до 9800). Удвічі зменшилась кількість загиблих на виробництві (з майже 1,3 тис. осіб до 623), а кількість нещасних випадків у розрахунку на 100 тисяч робітників зменшилася з 7 до 4,5 особи.

Укрінформ