...

У яких випадках здійснюється перереєстрація технологічних транспортних засобів?


У яких випадках здійснюється перереєстрація технологічних транспортних засобів?

Відповідно до пункту 24 Порядку відомчої реєстрації та ведення обліку великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 06.01.2010 № 8, перереєстрація технологічного транспортного засобу здійснюється у разі зміни найменування чи імені власника, форми власності, місця знаходження органу управління юридичної особи чи місця проживання або перебування фізичної особи – власника технологічного транспортного засобу; втрати або непридатності до подальшого використання свідоцтва про реєстрацію чи номерного знака; зміни вузлів та агрегатів, що мають ідентифікаційні номери; у разі переобладнання технологічного транспортного засобу за умови проведення фахівцями експертно-технічного центру експертизи на відповідність нормативно-правовим актам з охорони праці та в інших випадках, передбачених цим Порядком.

До перереєстрації технологічного транспортного засобу з метою звірки відповідності ідентифікаційних номерів обліковим даним і перевірки технічного стану проводиться його технічний огляд.

Читайте також:

Як зареєструвати технологічний транспортний засіб, коли в нього декілька власників?

Як зареєструвати технологічний транспортний засіб, власником якого є неповнолітня особа?

В яких випадках здійснюється тимчасова реєстрація технологічних транспортних засобів?

За результатами перереєстрації видається нове свідоцтво про реєстрацію. У розділі “Особливі примітки” нового свідоцтва зазначаються серія, номер попереднього свідоцтва про реєстрацію та найменування органу реєстрації, який його видавав. В усіх випадках перереєстрації технологічного транспортного засобу його облікові дані вносяться до журналу реєстрації великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів.

Слід нагадати, що перереєстрація технологічного транспортного засобу здійснюється на підставі письмової заяви власника за зразком згідно з додатками 1 і 2 Порядку, до якої додаються копії:

–   паспорта (для повнолітніх фізичних осіб та осіб віком від 16 до 18 років), свідоцтва про народження (для осіб віком до 16 років);

–   документів, що підтверджують правомірність придбання чи використання технологічного транспортного засобу, вузлів і агрегатів, які мають ідентифікаційні номери, у тому числі довідки про встановлення вузла або агрегату з обмінного чи резервного фонду суб’єкта господарювання, скріпленої його печаткою;

–   свідоцтва про реєстрацію технологічного транспортного засобу;

–   акта технічного огляду технологічного транспортного засобу;

–   документів, що підтверджують оплату вартості бланків, номерних знаків, виданих під час перереєстрації, та послуг за проведення технічного огляду.

Роз’яснення надала головний державний інспектор відділу організації державного та ринкового нагляду, надання адміністративних послуг Управління Держпраці в області Галина Чариєва.

Джерело: прес-центр Управління Держпраці у Кіровогорадській області

Матеріали до теми


Безпека на будівельних майданчиках та роботи з реконструкції будівель і споруд
До початку розбирання будівель і споруд та їх реконструкції чи знесення повинні бути передбачені заходи із запобігання впливу на працівників ...