У водосховищі на Херсонщині затонув теплохід, нафтова пляма розтягнулася на 6 км


У водосховищі на Херсонщині затонув теплохід, нафтова пляма розтягнулася на 6 км

У Херсонській області в акваторії Каховського водосховища між селами Каїри та Василівка затонув суховантажний теплохід «Александр Житник», внаслідок чого стався розлив нафтопродуктів.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Херсонрибоохорони.
Інцидент стався о 6:00 5 жовтня.

«З метою з’ясування причин розливу нафтопродуктів та встановлення винних оперативною групою у складі представників державних інспекторів відділу охорони водних біоресурсів Херсонрибоохорони та Державної екологічної інспекції у Херсонській області проведено огляд місця події та відібрано проби води», – йдеться у повідомленні.

У відомстві повідомили також, що «за фактом встановлено, що пляма нафтопродуктів спостерігається на ділянці довжиною 6 км і шириною 50-100 м, яка тягнеться в напрямку до смт Велика Лепетиха Херсонської області».

Заразі фахівці проводять моніторинг стану водних біоресурсів на цій ділянці.

За інформацією www.depo.ua

Довідка від журналу «Охорона праці і пожежна безпека»

Теплохід – «площадка» «Александр Житник» побудований у 70-х роках минулого сторіччя на тодішньому Київському суднобудівному-судноремонтному заводі за проектом 559-М. Флотилія суден цього проекту в Україні нараховувала до сотні вимпелів і широко використовувалася для перевезення навалочних вантажів між портами Дніпра та Дунаю. Останні 20 років внаслідок значного фізичного зношення вцілілі теплоходи цієї серії експлуатувалися виключно на внутрішніх лініях. Пальним для двигунів цих суден виступає важке дизельне паливо.