...

У столиці колишній пожежник вже три роки живе на дереві


У столиці колишній пожежник вже три роки живе на дереві

У Києві на березі Йорданського озера оселився відлюдник. Літній чоловік побудував курінь на дереві і перебрався туди жити. “Сегодня” відвідала незвичайний будиночок і подивилася, як живеться його мешканцеві.

На проспекті Бандери нас зустріла ініціатор створення парку “Почайна” Аннабелла Моріна. Вона розповіла, що незвичайну споруду на дереві помітили випадково.

“Проводилися комплексні роботи з очищення Кирилівського і Йорданського озер, ми обходили територію водойм і побачили дідуся, який виходив з “будиночкау” на дереві!” – повідомила вона.

“Почайна”. Будиночок знайшли, коли чистили озера для майбутнього парку. Фото: А. Бойко

НА ВИСОТІ. Господарем халупи виявився колишній пожежник Володимир Грицак, який віддав роботі 30 років життя. Він не бомж, як можна подумати, – охайно і чисто одягнений, є своя гостинка на Оболоні неподалік від озера. Нам розповів, що як раз збирається туди, щоб змінити замки, оскільки загубив ключі.

Зі свого “гнізда” чоловік вправно спустився до нас по довгому стовбуру дерева, мабуть, стала в нагоді вправність рятувальника. Каже, що жити на висоті йому дуже подобається:

“Мені б подалі від людей і ближче до води. Тут на березі озера донедавна було безлюдно – повне умиротворення”.

Без ліфта. Піднятися до халупи можна тільки по стовбуру дерева. Фото: А. Бойко

Виявилося, на дереві він живе з 2016 року. Курінь Володимира розміщується на висоті триповерхового будинку. Піднятися до оселі можна тільки по високому стовбуру. До слова, він прогрижений бобрами. Будиночок утеплений різним дрантям – старими ковдрами, шторами, одягом. Від опадів захищає велика парасолька.

“Правда, взимку, звичайно, в ноги холоднувато”, – скаржиться “Сьогодні” Володимир Андрійович.

Із зручностей – абсолютно нічого. Але, як каже господар халупи, спати йому є де. Його ліжко – це кілька шматків пінопласту і старі газети. У будинку є також трохи книг з історії. В душ оболонський відлюдник ходить раз на місяць, а обличчя і руки миє в кафешках. Влітку купається на Трухановому острові.

Будинок. Побудований з дрантя. Фото: А. Бойко

КНИГИ І КІНО. Володимир захоплюється східною філософією, особливо йому подобається китайська. Він цитує вислови Конфуція і Лунь Юя. Через пристрасть до філософії власника будиночка на дереві називають оболонським Діогеном. При досить незвичному образі життя Володимир Андрійович любить відвідувати кінотеатри, бібліотеки.

 

Дивак. Любить книги і мистецтво. Фото: А. Бойко

“Ось недавно накупив квитків на фестиваль американських документальних фільмів, тепер не можу оплатити “комуналку” за гостинку”, – каже нам пенсіонер.

Скаржиться, що пенсія невелика – 3000 грн. А жити в гостинці не хоче через побутові питання. Володимир Грицак мріє про ноутбук і нове житло.

“Ноутбук мені потрібен як альтернатива книгам. А будинок я хочу побудувати повністю з дерева, вистелити там дощату підлогу, сплести великий кошик для речей. Хочу жити на висоті 20-25 метрів, але не вище. А то блискавка потрапить і вб’є”, – міркує Володимир Андрійович.

Місцевим активістам пенсіонер подобається, вони попросили представників “Київзеленбуду” не прибирати його будиночок на дереві. А ось сам Робінзон вже хоче змінити місце – втомився від великої уваги місцевих жителів.

Джерело: Сьогодні

Матеріали до теми


ДСНС переглянула протоколи роботи рятувальників
Держслужба з надзвичайних ситуацій після загибелі рятувальників переглянула протоколи їхньої роботи, а також використання інженерної та спецтехніки. Про це повідомив ...
Алгоритм дій роботодавця під час сигналу «Повітряна тривога»
Негайно слід сповістити співробітників і відвідувачів (у т. ч. у формах, доступних для осіб з порушеннями зору та слуху), повідомити ...
Куди рухається сонячна енергетика в Україні та світі. Які можливості в цій сфері існують для бізнесу
Хоча сонячні панелі вже є важливим джерелом відновлюваної енергії, вони все ще мають потенціал для поліпшення. Які виклики й перешкоди ...