У Південно-Західній ЕС обговорили питання охорони праці та пожежної безпеки


У Південно-Західній ЕС обговорили питання охорони праці та пожежної безпеки

На початку червня 2016 року на базі Чернівецьких МЕМ відбулась нарада інженерів  з охорони праці магістральних електричних мереж під головуванням заступника  директора з охорони праці Південно-Західної ЕС Тарановського Ю.О. та начальника служби охорони праці та пожежної безпеки Південно-Західної ЕС Білоуса С.Б.

Ключові питання, які були винесені та обговорені на нараді:

  • Звіт про виконання заходів з охорони праці та пожежної безпеки, передбачених наказом № 3,  № 4 Південно-Західної ЕС від 05.01.2016  та Звіт про витрати на заходи з ОП та ПБ за 4 місяці 2016 року та очікуване виконання за І півріччя поточного року.
  • Підготовка до проведення представниками Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій планової перевірки додержання і виконання вимог законодавства у сферах пожежної і техногенної безпеки, цивільного захисту та проведення представниками ДП «НЕК «Укренерго» комплексної перевірки стану охорони праці та пожежної безпеки Вінницьких МЕМ.
  • Навчання та перевірки знань з питань пожежної безпеки відповідно до вимог «Положення про порядок організації спеціального навчання» у ДП «НЕК «Укренерго».
  • Забезпечення функціонування нової методики процесу «Охорона здоров’я  та безпека праці» відповідно до вимог міжнародного стандарту OHSAS 18001.

Заступник директора з охорони праці Тарановський Ю.О. акцентував увагу на організації проведення психо-фізіологічної експертизи працівників енергосистеми у Чернівецькій, Хмельницькій та Вінницькій областях.

Також було наголошено на контролі за використанням ТМЦ придбаних на кошти служби охорони праці та окреслено плани на 2017 рік. А саме, у зв’язку із закінченням граничного терміну вогнегасників, розглянуто можливості придбання  необхідної їх кількості, відповідно до встановлених норм. Крім того, потребують перегляду картки ризику згідно міжнародних стандартів OHSAS 18001 у відповідності до нової редакції методики процесу «Охорона здоров’я та безпека праці». 

Джерело: www.ukrenergo.energy.gov.ua