У ООН закликали покращити умови праці гірників


У ООН закликали покращити умови праці гірників

Порушення прав людини в гірничодобувній промисловості неприпустимі, а тому сектор потребує змін. Про це заявила Верховний комісар Мішель Бачелет, передає УНН з посиланням на сайт ООН.

Бачелет заявила, що видобуток і переробка нафти, вугілля, урану, чорних руд або алмазів не повинні супроводжуватися погіршенням здоров’я людей і навколишнього середовища, а також порушеннями прав людини, пов’язаними з умовами праці.

“Благополуччя і навіть життя людей залежать від природних ресурсів: від вітру і сонця до мінералів, які людство протягом усієї своєї історії извлекало з грунту. У моїй власній країні, Чилі, на частку гірничодобувного сектора припадає понад 10 відсотків ВВП. Як колишній президент Чилі я добре знаю про проблеми, з якими стикаються уряд, компанії і місцеві громади в процесі видобутку корисних копалин”, – заявила Верховний комісар ООН, виступаючи в Парижі на форумі Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР).

За її словами, нерідко надходять повідомлення про те, що видобувні компанії порушують права людини, що вони вдаються до примусової праці, змушують людей працювати в небезпечних умовах або відмовляються від переговорів з профспілками та місцевим населенням. Мішель Бачелет закликала учасників Форуму звернути ці тенденції назад і пам’ятати, що їх інтереси не повинні йти врозріз з інтересами людства в цілому і окремої людини зокрема.

“У нас у всіх є зобов’язання перед нашими онуками, перед навколишнім середовищем і всім людством”, – заявила Верховний комісар.

Як повідомлялося раніше, на Львівщині загинув шахтар.

Джерело: УНН

Матеріали до теми


Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...
Щодо безпеки праці на підприємстві з постачання теплової енергії
Фахівцями Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці було проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з працівниками теплопостачального підприємства після закінчення опалювального ...