У Мінсоцполітики пропонують підвищити ЄСВ для підприємств зі шкідливими умовами праці


У Мінсоцполітики пропонують підвищити ЄСВ для підприємств зі шкідливими умовами праці

Міністр соціальної політики України Андрій Рева повідомив, що уряд зареєстрував законопроект, у якому пропонується підвищити ставки єдиного соціального внеску, який платять підприємства зі шкідливими умовами праці, на 7-15%.

За словами Реви, це має сприяти зменшенню заборгованості підприємств з ЄСВ перед Пенсійним фондом.

«У підприємств зі шкідливими умовами праці була підвищена ставка ЄСВ. У 2016 році наші реформатори зменшили ставку на 40% і зробили її однаковою для всіх (22% — ред.). Ми запропонували повернути підвищену ставку — додаткові 15% для професій зі списку №1, по списку №2 — плюс 7% (мова йде про списки професій зі шкідливими умовами праці, які дають працівникам право на дострокову пенсію — ред.)», — заявив Рева в інтерв’ю «РБК-Україна».

За його словами, такий законопроект вже зареєстрований у Раді.

Також Рева нагадав, що під час ухвалення пенсійної реформи Мінсоцполітики вже намагалося підвищити ставки ЄСВ для професій зі шкідливими умовами, проте депутати таке рішення не підтримали.

Єдиний соціальний внесок — це обов’язковий збір, який сплачують роботодавці з фонду оплати праці своїх працівників. Його розмір складає 22% від окладу працівника за місяць. Кошти від збору йдуть на потреби Пенсійного фонду та фондів соціального страхування.

Джерело: Громадське радіо

Матеріали до теми


Внесено зміни до переліку будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання
Кабінет Міністрів України вніс зміни до переліку будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання, та ...
Президент України підписав Закон № 3621-IX, який, зокрема, врегульовує механізм психологічної підтримки
Закон № 3621-IX передбачає: Затвердження порядку психологічного забезпечення військовослужбовців Кабінетом Міністрів. Надання психологічної допомоги комбатантам з використанням психологічних служб військових ...