...

У Китаї будівельник порівняв каски для керівництва та рядових працівників


У Китаї будівельник порівняв каски для керівництва та рядових працівників

У китайському інтернеті поширилося відео робітника, який перевірив на міцність будівельні каски для звичайного персоналу і для керівництва.

Результат перевірки викликав обурення та підтримку з боку багатьох інших робітників, розповідає South China Morning Post.

У своєму відео будівельник на ім’я Доу Юн’юй перевіряє на міцність дві будівельні каски, що застосовуються на об’єктах компанії, де він працює. Жовті каски носять рядові співробітники, червоні – виконроби й вищі за статусом співробітники. Перевірка була проста: робітник із розмахом стукнув їх одна об одну. Жовта каска від першого ж зіткнення з червоною розлетілася на друзки. На другий жодних пошкоджень не лишилося.

«Не витримала і одного удару … ось такі у нас на будмайданчику каски», – прокоментував подію Доу.

За кілька днів відео набрало більше 2 млн переглядів. Багато користувачів підтримали бажання будівельника загострити увагу на проблемі недбалого ставлення до заходів безпеки на виробництві: «Підтримую. Ти став голосом багатьох незадоволених робітників », – пише в коментарях один з тих, що проглянули відео.

Однак деякі задумалися про те, де проходить межа між відповідальністю компанії та особистою відповідальністю. Коли будівельники підписуються не на на постійну роботу, а укладають короткострокові контракти, зазвичай вони самотужки мають забезпечити себе всім необхідним інвентарем.

Доу заперечує припущення, що він міг сам купити обидві каски для того, аби зняти відео. За його словами, обидва типи касок видаються будівельною компанією, назву якої він не розкрив.

«Задумайтеся: старші службовці отримують кращі каски, а рядові співробітники – гірші. Це в порядку речей», – розмірковує Доу.

Державні стандарти КНР встановлюють норми до правильних будівельним касок. У списку вимог прописано, що вони повинні витримувати удар металевої арматури вагою 5 кг, яка впала з висоти 1 метр.

У Китаї нехтування нормами безпеки часто призводить до трагічних наслідків.

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» за матеріалами ekd.me

Матеріали до теми


Про забезпечення засобами індивідуального захисту працівників машинобудівного підприємства
На машинобудівному підприємстві ПрАТ «Слов’янський машинобудівний завод» проведено онлайнову нараду. Інспектором відділу нагляду з питань безпеки праці надано поради щодо ...
Безпека під час використаня електрозахисних засобів: консультація від Держпраці з працівниками закладів освіти
Вибір необхідних електрозахисних засобів, засобів захисту від дії електричного поля (ЕП), а також ЗIЗ регламентується Правилами експлуатації електрозахисних засобів, які ...
Про використання засобів індивідуального захисту: Держпраці проведено захід із працівниками сільського господарства
Забезпечення необхідної кількості та правильного використання засобів індивідуального захисту – одна з умов безпечного виконання робіт та мінімізації впливу небезпечних ...