...

У Корецькій райлікарні в Рівненській області виявлено 40 порушень нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки


У Корецькій райлікарні в Рівненській області  виявлено 40 порушень нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки

Управлінням Держпраці у Рівненській області завершено комплексну планову перевірку дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки у комунальному закладі «Корецька центральна районна лікарня» Корецької районної ради.

У результаті роботи комісії у закладі виявлено 40 порушень нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки.

У ході перевірки з’ясовано, що функціонування системи управління охороною праці закладу, в т.ч. виконання вимог посадових інструкцій призначених посадових осіб, а також служби ОП, забезпечено не повною мірою.

Про це свідчать виявлені порушення, серед яких чимало стосується ліфтового господарства: відсутній наказ про призначення ліфтерів по обслуговуванню лікарняних ліфтів; порушуються терміни проведення повторних інструктажів ліфтерів (1 раз на 3 місяці); зношена робоча канавка шківа обмежувача швидкості лікарняного ліфта реєстр.№ Р-0156.

Також зафіксовано порушення у газовому господарстві. Зокрема, газопроводи не захищені від атмосферної корозії, а саме: не пофарбовані місцями (частково) відповідно до вимог ГОСТ 14202-69 зовнішні надземні газопроводи середнього та низького тиску, газопроводи в КБРТ – на поверхні газопроводів наявна видима корозія.

Не проведено планове технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання харчоблоку лікарні. В комунальному закладі не створена газова служба, а також не укладено договір зі спеціалізованим підприємством на технічне обслуговування ввідного газопроводу середнього тиску, КБРТ та внутрішньобудинкових систем газопостачання харчоблоку лікарні відповідно до вимог документації з експлуатації заводів-виробників газового обладнання.

За результатами роботи комісії головному лікарю комунального закладу вручено акт перевірки і обов’язковий до виконання припис. Термін усунення виявлених порушень — до 30 червня 2016 року.

Джерело: Управління Держпраці у Рівненській області