У Києві відбувся третій професійний семінар для фахівців з охорони праці і пожежної безпеки!


Напередодні Всесвітнього дня охорони праці редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека», видавництва «МЕДІА-ПРО» організувала та провела в Києві Третій професійний семінар для читачів видання. Тема: «Нові підходи у здійсненні держнагляду в сфері охорони праці та пожежної безпеки».

 

Співорганізаторами семінару виступили Теруправління Держгірпромнагляду України в Київській обл. і м. Києві, Державна інспекція техногенної безпеки України, Український НДІ цивільного захисту та Добровільне пожежне товариство України, генеральним спонсором — компанія «3М Україна».

Семінар зібрав понад 300 фахівців з охорони праці та пожежної безпеки з підприємств усіх регіонів України. У форумі також взяли участь спеціалісти органів державного нагляду, профспілкових органів, журналісти.

Головним завданням семінару було роз’яснення читачам журналу нових вимог нормативних документів в сфері охорони праці та пожежної безпеки.

В рамках тематики семінару виступили:                
– Анатолій Стовбун, головний спеціаліст — довірений лікар департаменту охорони праці Федерації профспілок України, член редколегії журналу (з доповіддю «Стан травматизму в економіці України»);
– Микола Федоренко, головний державний інспектор з охорони праці Теруправління Держгірпромнагляду в Київській обл. і м. Києві(«Новий порядок розслідування нещасних випадків на виробництві»);
– Сергій Халаберда, головний інспектор відділу пожежного нагляду Департаменту пожежної безпеки Держтехногенбезпеки України («Дерегуляція підприємницької діяльності в сфері пожежної безпеки»);
– Володимир Завада, заступник голови Добровільного пожежного товариства України («Організація та проведення роботи з попередження пожеж і інших надзвичайних ситуацій на підприємствах України»);
Руслан Климась, начальник відділу УкрНДІ цивільного захисту МНС України («Стан із загибеллю та травмуванням людей унаслідок виробничих пожеж»).

Як завжди, великий інтерес учасників семінару викликало практичне заняття з надання долікарської допомоги постраждалим при виробничих аваріях, яке провела Наталія Пушкарьова, лікар, викладач вищої категорії УМЦ «Новатор», активний автор журналу.

Цікавими особливостями нинішнього семінару були вільна професійна дискусія учасників і спілкування з популярними авторами журналу.