У Харкові тривають перевірки закладів освіти щодо дотримання протипожежних норм


У Харкові тривають перевірки закладів освіти щодо дотримання протипожежних норм

Харківські рятувальники відзвітували про перевірку Комунального закладу «Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 275 Харківської міської ради», яку було проведено 9 жовтня.

Було перевірено наявність та справність вогнегасників, належний стан евакуаційних шляхів, а також документацію щодо організації протипожежних заходів. У рамках перевірки фахівці ДСНС поспілкувалися з відповідальною особою та перевірили знання основних розпорядчих документів з питань безпеки, провели інструктаж із персоналом дитячого садка, відпрацювали першочергові дії у разі виникнення надзвичайної ситуації.

А от для вихованців навчального закладу було проведено пізнавальну гру «Запобігти. Врятувати. Допомогти», яка розпочалася виховною годиною. Також рятувальники продемонстрували дітям своє пожежно-рятувальне обладнання та техніку.

За результатами перевірки керівництву садочка було надано рекомендації стосовно усунення виявлених недоліків, а діти отримали важливі знання та позитивні емоції.

Нагадаємо, що у кінці вересня Кабінет міністрів прийняв рішення про скасування мораторію на перевірку закладів, де можуть перебувати діти та люди похилого віку, а також у закладах охорони здоров’я. Відтоді розпочалася хвиля перевірок щодо дотримання правил пожежної безпеки.

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» за матеріалами прес-служби ДСНС