У “Гранд-Каньйон” знайшли уран: туристи 18 років зазнавали впливу радіації


У “Гранд-Каньйон” знайшли уран: туристи 18 років зазнавали впливу радіації

Керівництво парку знало про наявність небезпечних об’єктів, однак приховувало інформацію про них!

У підвалі музею національного парку “Гранд-Каньйон” (США) виявили контейнери з ураном, передає Daily Mail. На проблему звернув увагу менеджер з безпеки нацпарку Елстон Стівенсон. Він також заявив, що керівництво парку знало про наявність небезпечних об’єктів, однак приховувало інформацію про них.

Повідомляється, що три контейнери перебували на території музею з 2000-го по 2018 рік в місці, де зупинялися екскурсійні групи з дітьми, щоб послухати 30-хвилинну лекцію. При цьому наголошується, що радіація перевищувала встановлену допустиму норму в 400 разів для дорослих і в 4000 разів для дітей.

Спеціаліст заповідника зі зв’язків з громадськістю Емілі Девіс заявила, що наразі контейнери ліквідовані, музей відкритий, а будь-яка небезпека для туристів відсутня. При цьому вона зазначила, що під час нещодавнього обстеження будівлі було виявлено фонова радіація, яка є природною для району і не становить загрози здоров’ю.

Втім Девіс не прокоментувала заяви Стівенса про те, що за 18 років тисячі людей зазнавали опромінення, а також залишила без уваги твердження, що адміністрація музею порушила закон, не зробивши публічної заяви.

Наразі Управлінням з гігієни та охорони праці, службою нацпарку, а також департаментом охорони здоров’я Арізони проводиться розслідування.

Джерело: Сьогодні

Матеріали до теми


Німеччина запропонувала поділитись устаткуванням із закритих енергетичних обʼєктів
Міністр економіки та захисту клімату Німеччини Роберт Габек запропонував поділитись необхідним для України устаткування із закритих енергетичних обʼєктів Німеччини. Про ...