У Франції вибухнув хімзавод


У Франції вибухнув хімзавод

У ніч на 26 вересня у французькому місті Руан стався вибух на спеціалізованому хімічному заводі Lubrizol.

Повідомляється, що близько 2:50 ранку на заводі спалахнула пожежа, а незабаром після цього відбулася серія вибухів. Близько 130 пожежиків прибули на місце події.

Завод відноситься до категорії SEVESO, що означає, що він перебуває під особливим наглядом влади у зв’язку з наявністю потенційно небезпечних хімічних речовин. Lubrizol виробляє хімікати для транспортних, промислових і споживчих ринків.

ЗМІ повідомляють, що згідно з попередніми аналізами, «немає гострої токсичності в основних молекулах» виділяється диму. Однак, «як запобіжних захід» жителі Руана і 11 прилеглих районів повинні «залишатися в приміщеннях». Також повідомляється, що в місті Руани і прилеглих районах закрили школи. За повідомленням місцевих чиновників, пожежа на хімічному заводі може спричинити забруднення річки Сени.

Джерело: РБК-Україна

Матеріали до теми


Виявлено гранату на воротах будинку: поліція відкрила кримінальне провадження
Жителька села Засулля виявила на воротах свого домогосподарства несподіваний «подарунок» — ритуальний вінок та прикріплену гранату. Жінка повідомила про це ...
На Херсонщині двоє чоловіків підірвалися на російській міні, один із них загинув
На Херсонщині двоє місцевих мешканців підірвалися на міні. Один із них загинув, іншого госпіталізували. Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. ...