У Дніпрі СБУ затримала пожежного начальника за систематичне хабарництво


У Дніпрі СБУ затримала пожежного начальника за систематичне хабарництво

Співробітники Служби безпеки України викрили начальника однієї з пожежно-рятувальних частин Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області на систематичному отриманні хабарів.

 

Фото: tsn.ua

Правоохоронці встановили, що підполковник служби цивільного захисту організував незаконний механізм вимагання грошей від представників підприємств та установ. За суму від п’ятсот до півтори тисячі гривень з людини зловмисник обіцяв прискорити видачу свідоцтва про проходження протипожежного навчання.

Також оперативники спецслужби задокументували факт вимагання посадовцем десяти тисяч гривень від представника автошколи, за надання дозвільних документів на початок її роботи. 

Співробітники СБУ затримали посадовця згідно ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України на робочому місці під час одержання чергової частини  хабара у розмірі дві тисячі гривень.

Вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру в скоєнні злочину та обрання запобіжного заходу. У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.

Операція з викриття протиправних дій посадовця проводилась спільно з прокуратурою та за сприяння ДСНС.

Джерело: Служба безпеки України

Матеріали до теми


Про безпечність нехарчової продукції: основні ознаки
Головною ознакою безпечності нехарчової продукції є наявність маркування знаком відповідності — Знак відповідності технічним регламентам має форму незамкненого з правого ...
Міжнародна співпраця у ринковому нагляді: засоби забезпечення безпеки продукції
Органи ринкового нагляду співпрацюють з відповідними органами інших держав і міжнародними організаціями з питань, пов’язаних із здійсненням ринкового нагляду і ...