Типові помилки при складанні декларації відповідності


Типові помилки при складанні декларації відповідності

Звертаємо увагу роботодавців на типові помилки при складанні декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці.

З метою поліпшення якості заповнення декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці (далі — декларація), форма якої вказана в додатку 8 Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, затвердженого постановою КМУ від 26.10.2011 р. № 1107 (далі — Порядок), зазначимо недоліки, які найчастіше допускають суб’єкти господарювання при складанні декларації, а саме:

  1. Не зазначається місце виконання робіт підвищеної небезпеки та/або експлуатації (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки.
  2. Не зазначається інформація у розділі «Інформація про наявність договору страхування цивільної відповідальності перед третіми особами стосовно відшкодування наслідків можливої шкоди» (якщо не проводилось страхування цивільної відповідальності зазначається: «договір страхування не укладався»).
  3. Не зазначається інформація у розділі «Інформація про проведення добровільного аудиту з охорони праці» (якщо добровільний аудит не проводився, зазначається: «добровільний аудит не проводився»).
  4. При зазначенні машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки не вказане їх узагальнююче найменування відповідно до додатку 7 Порядку.
  5. Зазначаються роботи, які не є роботами підвищеної небезпеки та машини, механізми, устатковання підвищеної небезпеки які не відповідають додатку 7 Порядку.
  6. У відомостях про машини, механізми, устатковання підвищеної небезпеки не зазначається інформація про їх тип або марку (за наявності), номер партії, дату виготовлення, країну походження.
  7. Не зазначається інформація щодо кількості робочих місць підвищеної небезпеки.
  8. Не зазначається інформація щодо кількості робочих місць, на яких існує підвищений ризик виникнення травм.
  9. Не зазначається інформація щодо кількості будівель і споруд (приміщень), виробничих об’єктів (цехів, дільниць, структурних підрозділів).
  10. У розділі «Інші відомості» не надається вся необхідна інформація, що передбачена підстрочним текстом встановленої форми декларації.

Джерело: Управління Держпраці

Матеріали до теми


Як працівника допустити до робіт підвищеної небезпеки: 9 кроків
Робота підвищеної небезпеки та кримінальна відповідальність Алгоритм допуску працівника до роботи підвищеної небезпеки Зразки документів для організації безпечної роботи   ...
Деякі корисні документи, якими слід керуватися під час організації заходів з охорони праці
Пропонуємо перелік наказів Державної служби України з питань праці, які слід використовувати, зокрема, під час укладення трудових договорів та організації ...
Перелік документів, які скасовані у листопаді 2023 року
В інформаційних цілях надаємо перелік документів, які скасовані у листопаді 2023 року Будівництво та проєктування ДБН В.2.2-5-97 Будинки та споруди. ...
Дещо про електронний документообіг в системі управління охороною праці
Що впровадження електронного документообігу в системі управління охороною праці на підприємстві відбувається за умови прийняття роботодавцем рішення щодо впровадження електронного ...