Топ-5 важливих тем з охорони праці та пожежної безпеки у червні


Топ-5 важливих тем з охорони праці та пожежної безпеки у червні

На сторінках червневого випуску видання «Охорона праці і пожежна безпека» ви дізнаєтесь про те, як врегульовано механізм розслідування у новій редакції «Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві», яка була затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 № 337 та набуде чинності 01.07.2019.

В інтерв’ю з начальником відділу охорони і захисту лісів Державного агентства лісових ресурсів України Ігорем Будзінським поговоримо про методи профілактики та необхідні заходи щодо захисту лісів від пожеж. Також ви дізнаєтесь про проблеми застосування евакуаційних апаратів, а також про планові та позапланові перевірки інспекторами Держпраці.

У рубриці «Безпека праці / ЗІЗ» розповімо вам про основні критерії необхідності заміни фільтра, як ефективно провести навчання працівників правильно використовувати ЗІЗОД та про організацію обслуговування ЗІЗОД.

Докладніше про нормативні документи, які регламентують вимоги електробезпеки для працівників офісу, про заходи електробезпеки, які потребують особливої уваги та мінімальні вимоги безпеки під час роботи з екранними пристроями опишемо в рубриці «Безпека праці».

Практичним досвідом із влаштування автономних джерел живлення під час надзвичайної ситуації поділиться наш експерт у статті «Від надійного електропостачання залежить безпечна робота закладів охорони здоров’я».

Також у цьому випуску ви дізнаєтесь:

  • Чи відбувається наближення стану охорони праці на будівельних майданчиках до європейського рівня?
  • Як забезпечити мінімальні вимоги з безпечної експлуатації самопідіймальних приводних будівельних колисок?
  • Як запобігти пожежам на олійно-жирових підприємствах?

У червневому випуску додатку – «Консультанті з охорони праці та пожежної безпеки» ми надамо вам основні нормативні акти та організаційно-розпорядчі документи з питань пожежної безпеки для підприємств, включаючи приклади основних наказів з питань пожежної безпеки, інструкцій для приміщень об’єкта та оформлення планів евакуації та інструкцій дій персоналу щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей.

Також у цьому випуску на е-платформі ви зможете ознайомитись із групами, формами, кольорами, значеннями та галузями застосування знаків безпеки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007.

Приємного читання!

Переконайтеся, що ви передплатили журнал і вся необхідна інформація є під рукою!

Матеріали до теми