...

Топ-5 важливих питань з охорони праці та пожежної безпеки у листопаді


Топ-5 важливих питань з охорони праці та пожежної безпеки у листопаді

Вже вийшов друком 11 номер журналу «Охорона праці і пожежна безпека», отож пропонуємо вам ознайомитися з основними питаннями, на які відповіли наші експерти в цьому місяці:

  • Яким чином здійснюється відшкодування журналістам заподіяної внаслідок нещасного випадку шкоди?
  • Які порушення в утриманні трансформаторних підстанцій та підстанційного обладнання становлять смертельну небезпеку для споживачів електроенергії?
  • У яких випадках на промислових підприємствах не застосовують водяне та парове опалення?
  • Чи є доцільність створення ПТК на підприємстві?
  • У якому випадку подається скарга-звернення про поновлення прав і захист законних інтересів?

Також із цього випуску видання «Охорона праці і пожежна безпека» ви ознайомитеся з вимогами стосовно забезпечення роботодавцями ОП, організацією безпечної експлуатації та ремонту обладнання (посудин) під тиском, технічного огляду, а також аварійної зупинки та запуску в роботу.

Продовжимо розбирати основні вимоги з охорони праці для слюсаря-ремонтника, серед яких розглянемо дії працівників при аварійних ситуаціях та допомогу в разі нещасного випадку.
У рубриці «Нещасні Випадки» дізнаємосьякі порушення вимог нормативно-правових актів, допущені посадовими особами та самим потерпілим, призвели до трагедії, а також чому для підприємства є важливим запровадження СУОП.

Щоб новорічні свята минули без неприємних пригод, ми розповімо вам про вимоги до вибору приміщень для святкування, правила встановлення ялинки та поводження з піротехнічними виробами, наголосимо на діях під час пожежі та в разі потрапляння працівника до небезпечної зони.

У рубриці «Стандартизація і сертифікація» ви зможете ознайомитись з перевагами та недоліками найбільш затребуваних методів оцінки ризику HRA та аналізом «краватка-метелик».
В №11 практичного додатку «Консультант з охорони праці та пожежної безпеки» до вашої уваги зразки готових документів з охорони праці (на прикладі будівельного управління).
Пропонуємо вам перший випуск із серії додатків, де буде докладно висвітлено і надано зразки готових документів, що знадобляться на будь-якому підприємстві.

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека».

Матеріали до теми