Стан травматизму на підприємствах соціально-культурної сфери України


Стан травматизму на підприємствах соціально-культурної сфери України

За інформацією Державної служби України з питань праці, на підприємствах, в організаціях та установах соціально-культурної сфери за 8 місяців цього року загинуло 29 працівників (збільшення на 45% порівняно з аналогічним періодом минулого року).

Найбільше зростання кількості нещасних випадків зі смертельним наслідком зареєстровано в Одеській області на 3 випадки, Івано-Франківській, Рівненській, Черкаській та Чернігівській на 2 випадки.

За видами подій більшість нещасних випадків зі смертельним наслідком сталися внаслідок: дорожньо-транспортних пригоди – загинуло 10 осіб, падіння потерпілого – 7, навмисне вбивство – 5, ураження електричним струмом – 3.

Основними причинами переважної більшості нещасних випадків у галузі є організаційні причини: порушення технологічного процесу, порушення трудової і виробничої дисципліни, у тому числі невиконання посадових обов’язків працівниками, або невиконання працівниками вимог інструкцій з охорони праці, порушення вимог безпеки під час експлуатації обладнання, машин, механізмів, порушення Правил безпеки руху.

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» за матеріалами Управління Держпраці у Волинськый області.

Матеріали до теми


Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...
Щодо безпеки праці на підприємстві з постачання теплової енергії
Фахівцями Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці було проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з працівниками теплопостачального підприємства після закінчення опалювального ...