Стала відома причина зараження дизентерією в таборі в Донецькій області


Стала відома причина зараження дизентерією в таборі в Донецькій області

Джерелом зараження дизентерією в Донецької області, яку підтвердили у 60 постраждалих, виявилася співробітниця харчоблоку дитячого табору в Донецькій області. Про це повідомляє Радіо Свобода”.

Як повідомляється, експерти стверджують, що дітей заразили гострою дизентерію Зонне. Це захворювання, на думку спеціалістів, передається тільки від людини до людини. Найімовірніше, розповідають в лабораторії, працівники їдальні, хворіють дизентерією, брудними руками розкладали їжу дітям.

“Дизентерія дітям дійшла з борщу по-українськи, який був приготований, і з вівсяної каші. Джерелом захворювання стала працівниця харчоблоку, яка була носієм. Тобто, у неї не було клінічних проявів, а збудник у ній був присутній”, – повідомила завідувачка відділом епідеміологічних досліджень Донецького обласного лабораторного центру Вікторія Бочко.

Читайте також:  В Україні перевірять усі дитячі табори після випадків масового отруєння

Вона зазначила, що зараження також стало можливим через те, що на підприємстві було безліч санітарних порушень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що отруєння в дитячому таборі у Донецькій області сталося 16 липня.

Джерело: РБК-Україна

Матеріали до теми


Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...
Щодо безпеки праці на підприємстві з постачання теплової енергії
Фахівцями Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці було проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з працівниками теплопостачального підприємства після закінчення опалювального ...