Співробітникам ТРЦ хочуть покращити умови праці


Співробітникам ТРЦ хочуть покращити умови праці

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України розробило зміни до державних будівельних норм (ДБН), які передбачають обов’язкові вимоги до проектування окремих побутових приміщень і паркувальних місць для працівників торгових і торгово-розважальних центрів з метою покращення умов праці співробітників.

Як повідомив на своїй сторінці в Facebook заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе, відповідні зміни прописані в ДБН “Підприємства торгівлі”. Пропустить через 14 “Сьогодні в діючих нормах щодо підприємств торгівлі відсутні вимоги до проектування побутових приміщень і окремих паркомісць для працівників торгових центрів і ТРЦ. Там містяться лише загальні вимоги до проектування об’єктів обслуговування і місць для паркування транспортних засобів. Тому з метою забезпечення зручності та комфорту людей, що працюють в торгових центрах, ми вирішили переглянути норми щодо цього”, – зазначив він.

Парцхаладзе зазначив, що умови розміщення парковок для відвідувачів та працівників, а також необхідну кількість машиномісць визначаються відповідно до ДБН “Планування і забудова територій”. При цьому, не менше 10% місць на парковках повинні бути обов’язково обладнані для людей з інвалідністю. Парцхаладзе підкреслив, що ДБН вже затверджена і набуде чинності орієнтовно через 3 місяці після офіційного опублікування.

Як повідомляв УНІАН, раніше Мінрегіон дозволив розміщувати парковки на експлуатованих покрівлях громадських будівель і споруд за винятком соціальних закладів – дитячих садків, шкіл і корпусів установ охорони здоров’я з палатами.

Джерело: УНІАН

Матеріали до теми


Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...
Щодо безпеки праці на підприємстві з постачання теплової енергії
Фахівцями Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці було проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з працівниками теплопостачального підприємства після закінчення опалювального ...