Щодо збереження середньомісячного заробітку за потерпілим, тимчасово переведеним на легшу нижчеоплачувану роботу


Щодо збереження середньомісячного заробітку за потерпілим, тимчасово переведеним на легшу нижчеоплачувану роботу

Відповідно до вимог статті 39 Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” від 23.09.1999р. N 1105-XIV за потерпілим, тимчасово переведеним на легшу нижчеоплачувану роботу, зберігається його середньомісячний заробіток на строк, визначений ЛКК, або до встановлення стійкої втрати професійної працездатності.

Згідно зі статтею 170 КЗпП України якщо потерпілого за станом здоров’я відповідно до висновку ЛКК або МСЕК переведено на легшу нижчеоплачувану роботу, роботодавець зберігає за ним попередній середній заробіток протягом двох тижнів з дня переведення за рахунок коштів підприємства, організації, установи.

Починаючи з п’ятнадцятого дня переведення потерпілого на легшу роботу, зазначені виплати (доплата до середнього заробітку, який він мав до ушкодження здоров’я) проводяться підприємством за рахунок коштів Фонду на строк, установлений ЛКК або МСЕК.

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» за матеріалами Управління Держпраці у Полтавській області.

Матеріали до теми


Як працівника допустити до робіт підвищеної небезпеки: 9 кроків
Робота підвищеної небезпеки та кримінальна відповідальність Алгоритм допуску працівника до роботи підвищеної небезпеки Зразки документів для організації безпечної роботи   ...
Важливі моменти під час встановлення генератора
Генератори забезпечують надійне електроживлення, яке фактично обмежується лише запасом палива для роботи пристрою. Подібну техніку часто використовують у аварійних випадках, ...